Een wandeling van een kilometer lang op het dak van Winkelcentrum Zuidplein. Foto: Frank Hanswijk
Een wandeling van een kilometer lang op het dak van Winkelcentrum Zuidplein. Foto: Frank Hanswijk

Het dak van Winkelcentrum Zuidplein is sinds vandaag open voor publiek!

Algemeen 6.660 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag is Bovenop Zuid, het art park op het dak van Winkelcentrum Zuidplein, officieel geopend door wethouder Said Kasmi. Het knalgele dakpad van één kilometer leidt langs 60 kunstwerken van 42 kunstenaars die allemaal op Zuid wonen of werken. Je kunt de hele maand juni voor 3,50 euro het dak van Zuidplein op, de ingang is vlak voordat je richting metroperron gaat.

De opening van Bovenop Zuid was meteen ook de start van de jaarlijkse Rotterdamse Dakendagen, die plaatsvinden tot en met zondag 4 juni. Tijdens deze dagen zijn er activiteiten en programma’s op meer dan 60 daken verspreid over de hele stad.

Iedere avond maken theatermakers en muzikanten gebruik van de daken als podium, met de skyline als decor. Op zaterdag 3 en zondag 4 juni kunnen bezoekers deelnemen aan rondleidingen en wandelroutes langs daken met een uiteenlopend programma. Na dit weekend blijft Bovenop Zuid nog de hele maand juni toegankelijk voor bezoekers.

Het dak van het onlangs gerenoveerde Rotterdam Building aan de Aert van Nesstraat is de centrale locatie voor het festival op zaterdag 3 en zondag 4 juni. Hier kunnen bezoekers terecht voor een eerste gratis uitzicht, informatie over het festival en last-minute tickets om tijdens het weekend de vele daken in de stad te bezoeken. 

Je kunt hier kijken welke daken er dit weekend allemaal open zijn

Lees hier het artikel over Bovenop Zuid dat vorige week op dehavenloods.nl stond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant