Afbeelding

‘Arne Slot moet het een eer vinden om te blijven, en niet als een boer met kiespijn’

Algemeen 1.852 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse schrijver/sportjournalist Leo Verheul volgt voor De Havenloods de verrichtingen van Feyenoord, Excelsior en Sparta (FES), dit jaar alle drie in de eredivisie!

‘Nadat algemeen directeur Dennis te Kloese al meteen had laten weten dat hij een aanbieding had afgeslagen om als technisch directeur met Arne Slot mee te gaan naar Tottenham Hotspur, was het spel op de wagen.

Te Kloese, die er niet aan moest denken mee te gaan, omdat hij het eer vindt om voor Feyenoord te werken, had woensdag maar één gesprek nodig om Slot en zaakwaarnemer tot inkeer te brengen. Van de afkoopsom die de algemeen directeur liet vallen schok de trainer zich het apelazerus.

Dat was de zondag daarvoor wel even anders. Vrij vertaald moesten we volgens de trainer wel weten hoe het in de voetballerij werkt, een contract is maar een betrekkelijk iets, alles had zijn prijs en zo bijzonder was het nou ook weer niet wat hij heeft gedaan, trainers genoeg die dit kunstje ook beheersen…zelden heb ik iemand zo wanhopig zien draaien op zoek naar de nooduitgang.

En de experts op radio en tv huilden mee met de boze wolf in het bos. Van Pierre van Hooijdonk tot Rafael van der Vaart, Van Robert Maaskant tot Jeroen Stekelenburg: ze gaven en masse de trainer groot gelijk. Arne Slot kon je toch moeilijk tegenhouden.

Nou gun ik Slot alle geluk van de wereld, maar waar praten we in vredesnaam over? Was er een aanbieding van Manchester City of United, nee van f*cking Tottenham Hotspur, de nummer zoveel van Engeland! Terwijl Feyenoord Champions League speelt in een groep waar muziek in zit. Ik hunker nog steeds om uit Slots mond te horen dat hij het ook zo’n geweldige eer vindt om te blijven en niet als een boer met kiespijn.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant