Beherend apotheker Ivona Brozina: 'De apotheek vervult een belangrijke behoefte in de wijk'.
Beherend apotheker Ivona Brozina: 'De apotheek vervult een belangrijke behoefte in de wijk'.
Koop lokaal

Service Apotheek Rusthof in Crooswijk is er voor iedereen

Algemeen 2.387 keer gelezen

Rotterdam – Crooswijk is een apotheek rijker. In het nieuwe gezondheidscentrum Medisch Centrum Nieuw Kralingen Crooswijk hebben zich inmiddels naast de apotheek ook twee huisartsenpraktijken gevestigd. Binnenkort komt er een fysiopraktijk bij. 

“Hierdoor zijn de lijntjes kort. Bij vragen kunnen zorgverleners gemakkelijk met elkaar overleggen. Dit is vooral handig met het medicijntekort wat momenteel heerst. Er kan dan makkelijk naar een alternatief worden gezocht”, zegt beherend apotheker Ivona Brozina. “Iedereen is welkom”, zegt Ivona. “Loop gerust eens binnen om kennis te maken, of voor vragen over zelfzorg. Inschrijven kan gemakkelijk aan de balie of online via de website.

Behoefte aan extra apotheek

Crooswijk had behoefte aan een extra apotheek. De nieuwbouw in de buurt zorgt ervoor dat de behoefte voor een extra apotheek in de wijk groeit. De apotheek is met nul patiënten begonnen en groeit langzaam maar zeker. Service Apotheek Rusthof maakt deel uit van het gezondheidscentrum Medisch Centrum Nieuw Kralingen Crooswijk. Het gezondheidscentrum is gevestigd in een historisch schoolgebouw in een binnenhof in Crooswijk, dat gemakkelijk is te bereiken via de Rusthoflaan ter hoogte van nummer 56. 

Het schoolgebouw is inmiddels getransformeerd naar een eerstelijns gezondheidscentrum. Het gebouw heeft nog een aantal typerende eigenschappen waaronder bijvoorbeeld de ruime schoolgang die toegang biedt tot de lokalen. “Er is geprobeerd om het gezondheidscentrum zoveel mogelijk in de stijl van het schoolgebouw te laten”, vertelt Ivona. Hiermee doelt ze op de karakteristieke details zoals de trap en het tegelwerk. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval, waardoor het gebouw een mooie uitstraling heeft waar zorgverleners prettig met elkaar kunnen samenwerken en waar bezoekers zich te allen tijde op hun gemak voelen. 

In het gezondheidscentrum zitten momenteel twee huisartsenpraktijken gevestigd: huisartsenpraktijk de Singel, verhuisd vanaf de Crooswijksesingel en Wijkpraktijk huisartsen Crooswijk, vanuit de Paradijslaan. Verder komt binnenkort Rubroek Fysiotherapie in het gebouw. Sinds april zit ook Service Apotheek Rusthof in het gebouw, wel zo makkelijk voor de patiënten.

Service

Mensen zijn vrij om te beslissen waar ze de medicijnen kunnen ophalen. Vooral als ze al patiënt zijn bij één van de twee huisartspraktijken in het gebouw, is het handig om ingeschreven te zijn bij deze apotheek. Na een doktersbezoek kun je dan meteen je medicijnen ophalen, alles zit immers onder één dak. Service Apotheek Rusthof biedt de patiënten extra service aan in de vorm van een baxterrol zodat de medicatie overzichtelijk is voor de patiënt, de Service Apotheek-app waar mensen hun medicijnen op hun telefoon gemakkelijk kunnen bestellen en bekijken. Ook wordt er automatisch gezorgd voor een herhaalrecept om de drie maanden bij chronische medicatie. Het recept wordt bij de huisarts opgevraagd en besteld. Vervolgens wordt het in overleg met de patiënt thuisbezorgd of opgehaald, alles voor het gemak van de patiënt! Binnenkort komt er grenzend aan het terrein een medicijnenkluis waar patiënten de gelegenheid hebben om 24/7 hun medicatie af te halen.

Uitdagende kans

Toen Ivona de vacature voorbij zag komen voor beherende apotheker, vond ze dit de ultieme uitdaging. “Het lijkt me mooi om een apotheek vanuit nul op te starten. Het is een unieke kans waar ik nog dagelijks energie van krijg.”
Ivona heeft in Kroatië haar farmaceutische opleiding afgerond en verhuisde acht jaar geleden voor de liefde naar Nederland. Omdat haar Kroatische diploma niet volledig werd erkend in Nederland, volgde ze opnieuw de opleiding Farmacie aan de Universiteit Utrecht. Haar registratiefase doorliep ze bij twee apotheken in Rotterdam-Zuid. Zelf woont Ivona in het centrum van Rotterdam, maar heeft Crooswijk inmiddels in haar hart gesloten. “De populatie in de buurt van de apotheek is zeer divers van jong tot oud, van gezinnen tot studenten, allochtoon en autochtoon. De buurt is heel divers, een gezellige mix van alles. Het werk is elke dag anders. Het geeft veel voldoening om patiënten te helpen. Je bent van toegevoegde waarde”, vertelt Ivona.

Contactgegevens:
Couwaelstraat 35
3034 PB Rotterdam
Tel: 010-2001130
E-mail: info@apotheekrusthof.nl
www.serviceapotheek.nl/rusthof 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant