Hotel New York is één van de zestien deelnemers. Foto: Frank de Roo
Hotel New York is één van de zestien deelnemers. Foto: Frank de Roo

Zestien Rotterdamse hotels willen samen duurzamer worden

Algemeen 481 keer gelezen

Rotterdam - Een groep van zestien Rotterdamse hotels gaat het komende jaar gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van hun bedrijven. Onder de naam Hotel Neutraal zetten ze collectief stappen op weg naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst. Stappen die zorgen voor energiebesparing, minder afval, meer circulaire producten, waterbesparing, een lagere CO2 uitstoot, kostenbesparing en een groener Rotterdam. 

Hotel Neutraal is ontwikkeld door Green Leisure Group in samenwerking met drie Rotterdamse projectpartners BlueCity, Rotterdam Partners en Gemeente Rotterdam. De zestien Rotterdamse hotels die zich hebben zich aangesloten zijn Hostel Room, Stayokay, The James, Supernova Hotel, Hotel New York, NH Atlanta, Nhow, H2otel, Room Mate Bruno, Bilderberg Parkhotel, The Bellhop, Hotel van Walsum, The Student Hotel, The Slaak, Marriott Hotel en Postillion Hotel WTC. Samen zetten de deelnemende hotels de eerste grote stappen op weg naar Hotel Neutraal. VANG Buitenshuis ondersteunt het project met een financiële bijdrage.


Kick-off Hotel Neutraal met Wethouder Simons, deelnemende hotels en projectpartners. Foto: Jacqueline Fuijckschot

Vanmorgen (woensdag 19 oktober) was de kick-off van het project bij Postillion WTC Hotel Rotterdam. In het bijzijn van wethouder Robert Simons hebben de hoteliers en projectpartners nader kennisgemaakt en zijn er ervaringen en circulaire kansen gedeeld. De wethouder overhandigde symbolisch de duurzame sleutel aan Monique Segeren, eigenaresse van Hostel Room. 

Eén van de deelnemende hotels is Hostel Room. Monique Segeren kijkt uit naar deelname aan het project. ‘Vanuit onze gasten en medewerkers zien we dat duurzaamheid steeds een belangrijker thema wordt. Ook zorgen de stijgende energiekosten en de steeds strenger wordende milieuwetgeving dat we stappen moeten blijven nemen op het gebied van duurzaamheid. We hopen in dit traject meer inzicht te krijgen in de duurzame quick-wins en te leren van de andere deelnemende hotels’. 

Eveline van der Pluijm van Rotterdam Partners ziet in het project Hotel Neutraal een ideale kans om Rotterdam als stad nog beter te profileren naar de buitenwereld: ‘Voor steeds meer congresorganisaties is duurzaamheid een belangrijk wegingscriterium bij het selecteren van een stad voor hun congres. Dat de Rotterdamse hotels via Hotel Neutraal verder verduurzamen, helpt Rotterdam Partners om belangrijke internationale congressen aan te trekken voor Rotterdam. 

Uit de krant