Een uniek event, waarbij zowel meiden als jongens de regie hebben. Foto: pr
Een uniek event, waarbij zowel meiden als jongens de regie hebben. Foto: pr

Chicks And The City presenteert interactief event over grensoverschrijdend gedrag

Algemeen 665 keer gelezen

Rotterdam - Jongeren organiseren in samenwerking met Chicks And The City en wmo Radar, op woensdagavond 19 oktober van 19.00 tot 21.00 uur een live Chicks VERSUS Boys event vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam, met het thema ‘Grensoverschrijdend gedrag’. 

Grensoverschrijdend gedrag is een probleem in Nederland waar voornamelijk vrouwen mee te maken krijgen. Dit varieert van dickpicks tot ongewenste aanrakingen. Vaak wordt grensoverschrijdend gedrag afgedaan als ‘iets dat niet serieus bedoeld was’, of ‘het hoort er een beetje bij’. Maar wie bepaalt dit? Waar ligt de grens, en voor wie? En, kan het ook anders? Dit wordt besproken met meiden én jongens tijdens een live podcast opname vanuit het bibliotheek Theater in Rotterdam.

De avond en de inhoud van het programma wordt door jongeren zelf samengesteld. In de weken voorafgaand aan het event, zijn meiden en jongens in de vorm van media experience workshops, bezig om -onder begeleiding van professionals van Chicks And The City en wmo Radar- zelf een spraakmakend programma neer te zetten.

Tijdens het event gaan jongeren met elkaar in gesprek over grensoverschrijdend gedrag. Het wordt een interactieve avond waarbij verschillende thema’s die met grensoverschrijdend gedrag te maken hebben, aangekaart worden en waarbij zowel het publiek, de sprekers, als de jongeren van WMO Radar en Chicks And The City, op een eigentijdse manier met elkaar in gesprek zullen gaan.

Van de gesprekken die er op de avond plaatsvinden worden Chicks And The City podcasts gemaakt, die ook met beeld worden opgenomen. De participerende jongeren vanuit het project helpen ook mee met programmering, presentatie, regie en camerawerk. De presentatie van de avond is in handen van presentatrice, mediamaker en founder van Chicks And The City, Natasja Morales - samen met de deelnemende chicks en boys van het CHICKS VERSUS BOYS XL Edition- event.

Reserveer je kaartje hier. Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant