Het Chinese restaurant Tai Wu aan de Mauritsweg moet haar bekende en gewaardeerde gevel inclusief lichtreclame verwijderen op last van de gemeente.
Het Chinese restaurant Tai Wu aan de Mauritsweg moet haar bekende en gewaardeerde gevel inclusief lichtreclame verwijderen op last van de gemeente.

Bekende gevel van Chinese restaurant Tai Wu aan de Mauritsweg dreigt te verdwijnen

Algemeen 701 keer gelezen

Rotterdam - De Gemeente Rotterdam heeft besloten dat het bekende Chinese restaurant Tai Wu aan de Mauritsweg in Chinatown in het centrum haar gevel inclusief lichtreclame moet verwijderen.

Volgens een bericht van Tai Wu op social media moet dit verwijderd worden, omdat blijkt dat er destijds (1992!) “geen vergunning voor de gevel en lichtreclame is aangevraagd en dit was wel nodig geweest omdat de Mauritsweg onder het ‘beschermd stadsgezicht’ valt.”

Deze gevel van hèt Chinese restaurant van China Town is echter juist een belangrijk en door velen gewaardeerd deel geworden van het stadsgezicht, en het zou zonde zijn als deze moet verdwijnen, zo is de mening van vele omwonenden.

Juridisch gezien zou je overigens ook kunnen stellen dat de vergunning na 30 jaar verjarend is verkregen (verkrijgende verjaring). En anders zou op grond van de redelijkheid en billijkheid besloten kunnen worden de vergunning alsnog te verlenen.

“We zijn nog in gesprek over nieuwe ontwerpen en we zullen het zoveel mogelijk bij het oude laten”, laat Tai Wu op facebook weten. “Maar we zijn dus nog in gesprek over de nieuwe mogelijkheden binnen de regels van de gemeente.”

Update: de soep wordt gelukkig niet zo heet gegeten als opgediend.


Uit de krant

Uit de krant