Art impression: MAD Architects
Art impression: MAD Architects

Iedereen kan een kijkje nemen bij het nieuwe uitzichtplatform Tornado op de Kaap

Algemeen 3.164 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens Open Monumentendag Rotterdam op zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 opent FENIX aan de Veerlaan op Katendrecht de deuren. Dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst het kolossale spaceframe zien van de dubbele helix trappen, in het hart van het gebouw. De trappen komen uit bij een spectaculair uitzichtplatform over de Maas en Rotterdam. De ‘Tornado’ is één van de meest complexe staalconstructies die momenteel gebouwd wordt. Deze nieuwe toevoeging aan het gebouw is ontworpen door het gerenommeerde Chinese architectenbureau MAD Architects. 

De Tornado is het nieuwe kunstwerk van FENIX. Het is een uitzichtplatform dat een prachtige uitkijk geeft op de stad Rotterdam en de Maas. De organische vormen van de Tornado zijn kenmerkend voor de ontwerpen van de Chinese architect Ma Yansong, oprichter van MAD Architects.

Vanaf de entree op de begane grond leiden de trappen omhoog naar de eerste verdieping waar zich het museum bevindt en verder omhoog voor een panorama over de stad. Tijdens Open Monumentendag Rotterdam is het stalen spaceframe van de Tornado te zien dat sinds mei 2022 enkele meters boven de loods uitsteekt. De komende tijd wordt verder gebouwd aan het spaceframe en wordt de constructie geleidelijk aan meer zichtbaar in het hart van FENIX.

Sinds 2020 wordt Fenixloods II gerestaureerd op initiatief van Stichting Droom en Daad. FENIX heet de nieuwe, culturele bestemming waar geschiedenis, hedendaagse kunst, fotografie, eten en ontmoetingen gekoppeld aan het thema migratie samen komen. De loods staat op de plek waarvandaan 3 miljoen mensen vertrokken en even zovelen aan kwamen.

Praktische informatie Open Monumentendag Rotterdam 2022

Zaterdag 10 september: 10:00 - 16:00 uur
Zondag 11 september: 10:00 - 16:00 uur
Toegang is gratis (via Veerlaan). Het is niet nodig vooraf aan te melden.

Open Monumentendag Rotterdam: omdrotterdam.nl
FENIX: fenix.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant