Alle Rotterdamse betaald voetbalclubs spelen dit weekend in eigen stadion een eredivisiewedstrijd. Foto: Make it Happen/Guido Pijper
Alle Rotterdamse betaald voetbalclubs spelen dit weekend in eigen stadion een eredivisiewedstrijd. Foto: Make it Happen/Guido Pijper

Voor het eerst zijn er dit weekend drie eredivisiewedstrijden in Rotterdam

Algemeen 23 keer gelezen

Rotterdam - Komend weekend heeft Rotterdam een voetbalprimeur. Nog nooit eerder in de historie waren er in één weekend drie eredivisiewedstrijden op Rotterdamse bodem. Zowel Excelsior, Feyenoord als Sparta speelt een thuiswedstrijd komende dagen. En allemaal op het hoogste betaald voetbal-niveau van Nederland.

Extra leuk is het dat de Rotterdamse clubs afgelopen week op vreemde bodem alle drie behoorlijk goed aan het nieuwe seizoen zijn begonnen. Sparta pakte een punt (0-0) uit bij Heerenveen, Excelsior kwam na de uitwedstrijd bij Cambuur zelfs met drie punten terug naar huis (0-2) en Feyenoord zorgde voor Rotterdamse vrolijkheid door in Arnhem Vitesse te verslaan (2-5).

Morgen (vrijdag 12 augustus) opent Excelsior in het oosten van de stad om 20.00 uur het voetbalweekend met een thuiswedstrijd op Woudestein tegen Vitesse. Zaterdag 13 augustus speelt Feyenoord om 21.00 uur op Zuid in De Kuip tegen sc Heerenveen. En zondag eindigt het Rotterdamse eredivisiecircus om 16.45 uur in Rotterdam-West op Het Kasteel met de wedstrijd Sparta-AZ. Alle drie thuis dus, een unicum!

Uit de krant

Uit de krant