Een workshop bierbrouwen met Rotterdams regenwater door Henriette Waal (Buitenbrouwerij) in het clubhuis van volkstuinvereniging SNV. Foto: PrintRoom
Een workshop bierbrouwen met Rotterdams regenwater door Henriette Waal (Buitenbrouwerij) in het clubhuis van volkstuinvereniging SNV. Foto: PrintRoom

Volkstuinvereniging SNV biedt podium aan internationale kunstboekenbeurs

Algemeen 845 keer gelezen

Rotterdam - Op zondag 17 juli organiseert het Rotterdamse PrintRoom het Books Are Bridges Art Book Fest: een avontuurlijke kunstboekenbeurs op het volkstuincomplex Streven naar Verbetering (SNV) in Rotterdam-West. Iedereen is van harte uitgenodigd om artist publishers uit de hele wereld te ontmoeten, hun nieuwste boeken te kopen en deel te nemen aan een avontuurlijk programma van workshops en presentaties.

Het thema van de beurs is ‘Books Are Bridges’: boeken als verbinders en artist publishing als motor van speelse uitwisseling tussen makers en publiek. 

Op het programma staat het presenteren en verkopen van de nieuwste publicaties, workshops papier scheppen door Papiermakerij De Hoop, en lezingen over publishing. Er is Borscht voor Oekraïne naar familierecept van illustrator Yuliya Gwilym en er wordt muziek gedraaid door kunstenaars Bergur Anderson en Cengiz Mengüç. Publiek is uitgenodigd om samen te maken, te eten en te ontdekken.

Artistiek directeur en initiatiefnemer Karin de Jong over de beurs: “PrintRoom bezoekt al vijftien jaar internationale art book fairs, van Mexico tot Beiroet. Op deze beurzen komt iedereen uit de wereld van publishing bij elkaar voor ontmoeting en uitwisseling. Daardoor hebben wij een enorm internationaal netwerk van publishers die we regelmatig uitnodigen in Rotterdam. Zij verbinden zich met lokale makers, met de stad en met een publiek dat gestaag groeit en actief betrokken is bij onze programma’s.”

Tijd: 12.00-17.00 uur. Locatie: het clubhuis van volkstuincomplex Streven Naar Verbetering, Roel Langerakweg 33, Rotterdam. Toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant