Wendy de Rijke, Ingrid Heuker of Hoek, Han Paulides, Tanja Jagtenberg, Btisame Boudhan en René Verkuylen (v.l.n.r.). Foto: Jan van der Ploeg
Wendy de Rijke, Ingrid Heuker of Hoek, Han Paulides, Tanja Jagtenberg, Btisame Boudhan en René Verkuylen (v.l.n.r.). Foto: Jan van der Ploeg

Welzijnspartijen slaan handen ineen voor nieuwe opdracht

Algemeen 3.714 keer gelezen

Rotterdam - Op 1 juni 2022 start de nieuwe welzijnsopdracht in Rotterdam: ‘Heel de Stad’. Ook voor Win010, het samenwerkingsverband van Rotterdamse welzijnsorganisaties waarin alle welzijnsaanbieders vertegenwoordigd zijn, begint daarmee een nieuwe periode.

Voor Win010 is in de nieuwe periode Tanja Jagtenberg de voorzitter. “Ik heb er zin in”, zegt Tanja. “Wij zijn thuis en in de buurt. We komen achter voordeuren, zitten niet vast in een gebouw en zijn in de wijk. We kennen de bewoners, de sociaal ondernemers, vrijwilligers en formele en niet formele organisaties. Met de nieuwe opdracht erkent de gemeente dat de welzijnsorganisaties de wijken echt kennen. En terecht.”

Voor de Rotterdammers
Met welke nieuwe opdracht heeft de gemeente de welzijnsorganisaties de wijken in gestuurd? Drie doelgroepen krijgen prioriteit: de generatie zonder achterstanden (kinderen, tieners, jongeren en hun ouders), (mentaal) kwetsbare Rotterdammers en langer thuiswonende ouderen. Daarbij ligt de focus op talentontwikkeling, preventie en voorkomen dat problemen groter worden en zwaardere zorg nodig is.

“Win010 zet zich in om het partnerschap met de gemeente verder vorm te geven”, zegt Tanja. “We zijn partners in de impact die we gaan maken in Rotterdam.”

Samenwerking met ander domeinen, de zorg, GGZ, jeugdhulp, scholen en kinderopvang zijn de komende periode belangrijk. Dan kunnen we ‘samen’ nog meer impact maken voor Rotterdammers en hun buurten.” 

In Win010 werken de welzijnsorganisaties gro-up buurtwerk, wmo radar, SOL, DOCK, Welzijn op de Hoek en DIA samen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant