Foto: Joop van der Hor
Foto: Joop van der Hor

Weer klachten over campagne wijkraadsverkiezingen Hoogvliet

Algemeen 1.031 keer gelezen

Rotterdam - Tegen enkele leden van Nieuw Hoogvliet zijn tenminste vijf en mogelijk zelfs zeven klachten ingediend bij de Rotterdamse Anti Discriminatie Actie Raad (RADAR) wegens mogelijke discriminatie, manipulatie met verkiezingsmateriaal en het voeren van een agressieve campagne tijdens de onlangs gehouden wijkraadsverkiezingen in Hoogvliet.

Door Joop van der Hor

Eerder zijn ook klachten ingediend bij de griffie van de gemeente Rotterdam inzake onethisch en agressief campagne voeren. Deze zijn inmiddels behandeld als zogeheten ‘zienswijzen’. De gemeente zegt in zijn maag te zitten met de wijze van agressief campagne voeren in verkiezingstijd. De commissie Vka heeft onderzoek gedaan naar de inhoud van de klachten en is tot de conclusie gekomen dat het handelen van verschillende kandidaten en bestuursleden van Nieuw Hoogvliet en Bewoners Belang Hoogvliet weliswaar niet de schoonheidsprijs verdiend, maar dat er geen overtreding heeft plaatsgevonden van de gemeentelijke voorschriften. Wel stelt de commissie dat een aanpassing cq uitbreiding van het reglement ter overweging richting de verkiezingscommissie zal worden aanbevolen om dergelijk handelen in de toekomst te voorkomen. De indieners van de als ‘klacht’ gedeponeerde zienswijze hebben inmiddels de gemeente Rotterdam verzocht naar de officieel ingediende schriftelijke klacht te willen kijken. 

Angst voor machtsblok

De personen die een klacht hebben ingediend bij RADAR wegens discriminatie willen uit angst voor mogelijke represailles niet met naam en toenaam in de krant verschijnen maar zijn bij de redactie van deze krant bekend. ‘Het geeft aan dat de oude kliek van machthebbers binnen de Hoogvlietse ‘politiek’ een schrikbewind voeren’ zo laat één der klagers weten. Vijf van de zeven klagers zijn kandidaten die zelf hebben meegedongen naar een plek in de wijkraad waarvan enkelen ook daadwerkelijk zijn gekozen. 

Nieuw Hoogvliet is tot nu toe niet ingegaan op een uitnodiging om het eigen verhaal te vertellen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant