Feest op het Taandersplein!
Feest op het Taandersplein!

Reuzenduizendpoot op opgeknapt plein in Spangen

Algemeen 1.230 keer gelezen

Rotterdam - Op vrijdag 1 april is het Taandersplein in Spangen, waaraan de Mariaschool ligt, na twee maanden verbouwen, feestelijk geopend. Samen met de Gemeente Rotterdam en WMO Radar maakten kinderen en omwonenden er een mooi feest van. De kinderen gingen helemaal los op de Reuzenduizendpoot, een bijzonder klimobject van natuurlijke materialen.

Lees verder onder de foto.

Het Taandersplein is bedoeld voor alle mensen uit de wijk. Het plein is avontuurlijk en lekker groen ingericht, nodigt uit tot actief spelen en vooral veel klimmen en klauteren. Omdat de Mariaschool veel gebruik maakt van dit plein tijdens de pauzes, mochten de leerlingen meedenken over de ideale indeling. Hun ideeën zijn vertaald in een maquette en meegenomen in het uiteindelijke ontwerp. 

Lees verder onder de foto.

Het plein heeft een uitdagend speelgedeelte met een Reuzenduizendpoot, boomstammetjes waarop de kinderen kunnen uitblazen en er is een vernieuwd voetbalveld met kunstgras. Een gedeelte van het plein is geschikt gemaakt om grote hoeveelheden regenwater op te slaan, zodat de huizen minder wateroverlast hebben als het heel hard regent. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant