Het grootste hospitaalschip ter wereld komt naar Rotterdam. 
Foto: Mercy Ships
Het grootste hospitaalschip ter wereld komt naar Rotterdam. Foto: Mercy Ships

Het wordt een prachtige week voor liefhebbers van héle grote schepen (Update)

Algemeen 4.349 keer gelezen

Rotterdam - Het wordt een prachtige week voor liefhebbers van héle grote schepen aan de Rotterdamse kades. Er komt bijvoorbeeld een nieuwe cruiseschip van AIDA op bezoek. Maar het meest bijzondere wordt toch wel de komst van het gigantische ziekenhuisschip de Global Mercy!

Het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy van internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, meert komend weekend aan in Rotterdam voor een bezoek van twee weken. Op zaterdag 26 februari wordt het gloednieuwe schip feestelijk onthaald in Rotterdam, direct naast de Erasmusbrug. Vanaf maandag 28 februari mag iedereen een kijkje aan boord nemen.

Dit hospitaalschip is het grootste ter wereld en ligt tot 1 maart aan de Wilhelminakade. Daarna tot 15 maart aan de Parkkade. Het schip wordt Rotterdam binnengeleid door drie grote zeilschepen. Global Mercy bereidt zich voor om half maart naar Afrika te varen om daar aan boord zieke mensen te voorzien van operaties en zorg die aan land niet beschikbaar zijn.  

Woensdag 23 februari zou ook ms AIDAprima weer langskomen in onze stad. Dat gaat niet door wegens het slechte weer. Donderdag 3 maart wordt de Metropolencruise overgenomen door AIDAcosma. Dat is het vijtiende schip van AIDA en het zusterschip van ms AIDAnova in de zogenaamde Helios-klasse: cruiseschepen met hedendaagse milieutechnologieën zoals varen op LNG (Liquid Natural Gas). De AIDAcosma is 337 meter lang, 42 meter breed en heeft ruimte voor 5228 passagiers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant