Thijs zorgt altijd voor vrolijke programma's, tevreden en enthousiaste kinderen. Foto: pr
Thijs zorgt altijd voor vrolijke programma's, tevreden en enthousiaste kinderen. Foto: pr

Kinderboekenschrijver Thijs Goverde bezoekt Leeskoning-kinderen

Algemeen 138 keer gelezen

Rotterdam - Kinderboekenschrijver/cabaretier Thijs Goverde bracht onlangs een bezoek aan de Leeskoning-kinderen. Ondanks de corona-beperkingen gaan de workshops en lezingen van De Leeskoning nog door, met vele maatregelen.

De nieuwsgierige Leeskoning-kinderen kwamen een hoop te weten over zijn manier van werken. Hij vertelde over het schrijven van zijn kinderboeken en over zijn personages, zijn ridders, kastelen en een mooie toekomst. Er volgde meteen een vragenregen. 

“Meneer, welke boeken van u vindt u leuk en welke niet?” vroeg een kind. Vele aanwezige kinderen hebben zusjes of broertjes, wist Thijs al: “Wat zegt je mama als je vraagt of ze van jou of van je zus meer houdt?” “Van ons allebei” reageerden ze vrolijk! Zo waren zijn boeken voor Thijs dus ook, en de kinderen bekeken hem met empathie. 

Daarna gingen ze achter elkaar in groepjes voorlezen. Acterend lezen is altijd hun lievelingsactiviteit. Drie kinderen zijn als beste voorlezers van de dag gekozen: twee meisjes (Kani en Zilan) en een jongen (Preston).

Door de epidemie is het dagelijks leven van kinderen beperkter geworden. Velen zijn achteruitgegaan, hebben moeite met begrijpend lezen. Maar door dit splinternieuwe programma hebben ze weer zin gekregen in het lezen en voorlezen. ‘De Leeskoning’ is voornamelijk gericht op de achterstandskinderen met een migrantenachtergrond en die zijn er veel in Rotterdam.
Elke zondagmiddag na 13.00 uur komen ze in de Centrale Bibliotheek in drie groepen bijeen, een voor zeven- tot negenjarigen en de andere voor tienplussers. Dit Rotterdamse programma, dat erg geliefd is onder de kinderen van migrantenherkomst is door vele enthousiaste uitnodigingen uitgebreid naar Den Haag.

Aanmelden: stichtingsahne@yahoo.com of direct komen naar de Centrale Bibliotheek, Jeugdafdeling, Hoogstraat 110. 13.00 uur, elke zondagmiddag.

Uit de krant

Uit de krant