Culinesse Nesselande strand. Foto: Nesselande.info
Culinesse Nesselande strand. Foto: Nesselande.info

Prins Alexander en CuliNESSE willen meer ruimte voor grote festivals

Algemeen 268 keer gelezen

Rotterdam - Nesselande kent een door de gemeente aangewezen festivalterrein. Het Oeverpark is reeds toneel geweest voor een grote editie van CuliNESSE waar het groene veld van het Oeverpark is ingezet voor het hoofdpodium. 

Voor januari 2022 staat er reeds het festival Blue gepland op het Oeverpark. De gemeente Rotterdam wil per 2022 maar tien grote evenementen per jaar in Prins Alexander toestaan. 

De gebiedscommissie Prins Alexander heeft de Coolsingel in oktober al om meer flexibiliteit gevraagd en ook organisator Brendo Festen (van CuliNESSE en Blue) heeft om meer rek gevraagd. 

Op dit moment ligt er het plan om tien dagen in het jaar een groot evenement met meer dan 2500 bezoekers toe te staan in Prins Alexander, waar ook Nesselande onder valt. Als dit plan doorgaat is het stadsdeel wellicht al na de zomer door de dagen heen en is er in de winter niets meer mogelijk. Het Oeverpark in Nesselande zou jaarlijks maximaal twee grote evenementen mogen herbergen, over maximaal vijf dagen en lijkt er geen rek meer te zitten in de programmering voor 2020: de gebiedscommissie Prins Alexander geeft aan dat met de festivals Blue, I love Urban en Culinesse al drie evenementen en zes evenementendagen in beslag zijn genomen.

Overigens is al wel duidelijk dat vuurwerkshow aan het strand van Nesselande ook dit jaar niet door kan gaan vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus, de massaliteit van evenementen en de onzekere toekomst rondom de jaarwisseling.
Dus op 31 december 2021 is er geen vuurwerkshow aan het strand van Nesselande. Ook eind 2020 is deze afgelast in verband met coronamaatregelen.

Uit de krant