Afbeelding

Zonnebloem is blij met aanpak Blijdorp

Algemeen 3 keer gelezen

Rotterdam - In juli 2016 voerde de Zonnebloem een toegankelijkheidsonderzoek uit bij Diergaarde Blijdorp. Hieruit bleek dat Diergaarde Blijdorp goed toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking. De Zonnebloem is blij dat rond de dierentuin maatregelen zijn genomen.

‘Als eerste zichtbare resultaat paste de gemeente de parkeervakken aan aan de stadsingang van de diergaarde. De vakken zijn nu langer en breder. Obstakels op het trottoir nam de gemeente weg. Diergaarde Blijdorp gaat de komende tijd aan de slag met andere aanbevelingen uit het onderzoek: De diergaarde hecht veel waarde aan toegankelijkheid en is blij met het inzicht dat de Zonnebloem geeft. Het komende jaar gaat het bijvoorbeeld een route voor onder meer rolstoel- en scootmobielgebruikers opnemen in de Blijdorp-app.
De Zonnebloem heeft al bijna zeventig jaar kennis en ervaring in dagjes uit voor mensen met een lichamelijke beperking. Uit blijken vrijetijdslocaties in Nederland nog onvoldoende toegankelijk. “Veel vrijetijdslocaties denken dat ze goed toegankelijk zijn, maar dat valt in de praktijk tegen”, vertelt Noud van Rooij, directeur van de Zonnebloem. “Vaak zijn kleine, betaalbare aanpassingen al een grote en duurzame verbetering voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. We zeggen niet voor niets: Er kan zoveel meer dan je denkt.”

Uit de krant