Isabelle Hattink met op de achtergrond een aantal van de door haar gemaakte bruidsfoto's (foto Annemarie van der Ploeg)
Isabelle Hattink met op de achtergrond een aantal van de door haar gemaakte bruidsfoto's (foto Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Isabelle Hattink is de beste trouwfotograaf ter wereld!

Algemeen 450 keer gelezen

Rotterdam - Isabelle Hattink begon met fotografie toen ze ongeveer 17 jaar was. Ze ging naar de kunstacademie en studeerde af op haar 21ste. Inmiddels is ze 17 jaar trouwfotograaf. Volgens haar een zeer verantwoordelijke taak, die echt onderschat wordt. Trouwfotografie zou ook meer respect moeten verdienen. Zij deed mee aan Fearless Photographers, Dé wedstrijd voor trouwfotografen en werd uiteindelijk verkozen tot ‘s werelds beste trouwfotograaf.

Door Annemarie van der Ploeg

“Het leuke is dat je heel dichtbij in het leven van de mensen mag komen. Die mensen zijn ook heel kwetsbaar met al die emoties op zo’n dag. Ik mag als een soort van dierbare heel dichtbij komen en dat is echt een avontuur. Mensen vertrouwen je en geven zich helemaal en dat is een bijzondere gewaarwording. Je geeft ze een verhaal waar ze een leven lang op kunnen teren. Die foto’s worden, naarmate mensen ouder worden, belangrijker, ook voor de volgende generatie”, vertelt de fotografe.

Hattink vindt dat ze een verantwoordelijke taak heeft.
“Ik zou nooit een kennisje vragen, want stel dat die de foto’s verknalt, dan is de vriendschap ook voorbij en heb je niks meer. Maar er wordt neergekeken op de trouwfotografie, die ook niet als kunstvorm erkend wordt. Achterstandswijken, moeilijke onderwerpen of politiek gevoelige onderwerpen fotograferen worden als hot item gezien, maar we vergeten ons eigen leven. Kleine dingen in het leven kunnen ook heel mooi zijn.”

Serieuzer

“Mensen denken soms dat het duur is, maar je komt meestal met twee fotografen en schiet zo tussen de 8000 en 12000 foto’s. Er blijven er 500 van over, die allemaal bewerkt worden. Ik ben daar een hele week mee bezig. Vroeger knalde je alles op een cd’tje. Het is nu heel erg veranderd en wordt ook serieuzer genomen.”

Hattink deed mee aan de prestigieuze competitie genaamd Fearless Photographers. “Wereldwijd dé wedstrijd voor trouwfotografen en ook de moeilijkste. Je kan zes rondes per jaar meedoen. Per ronde worden 9000 tot 10000 foto’s ingezonden, waarvan er 150 tot 210 worden uitgekozen. Dit jaar won ik 15 awards, het hoogste aantal van iedereen.”

“Ik deed mee met de wedstrijd om meer stem te krijgen. Er zou een expositie over de geschiedenis van de trouwfotografie moeten komen zodat de wereld ziet wat voor mooi leven we in onze directe omgeving hebben “, besluit Hattink.

Meer informatie over Isabelle Hattink en haar werk op www.fotobelle.nl, Facebook FotoBelle en Instagram isabellehattink.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant