The Peasants
The Peasants Periscoopfilm

The Peasants (van de makers van Loving Vincent)

vrijdag 24 mei 2024 19:00 tot 20:30

De makers van Loving Vincent (over Vincent van Gogh) vertellen in hun nieuwe film The Peasants het verhaal van boerenmeisje Jagna, die in het Polen van de 19e eeuw haar eigen weg probeert te vinden, ondanks de tegenwerking van haar afgunstige dorpsgenoten.

Het romantisch noodlotsdrama speelt zich af in een laat 19de-eeuws Pools dorp, dat bol staat van de roddels, schandalen en vetes en enkel bijeengehouden wordt door de trots, kleurrijke tradities en het diepgewortelde patriarchaat.

Centraal staat Jagna, een jonge vrouw die vastbesloten is haar eigen weg te banen binnen die toxische omgeving. Maar wanneer ze klem komt te zitten tussen de conflicterende verlangens van de rijkste boer van het dorp en diens oudste zoon, zet haar verzet haar op een tragische ramkoers met de gemeenschap die ze haar thuis noemt.

Locatie