Afbeelding
Joost Halbertsma

Extratonal Infrastructure #13: Nene Moné, Manu Louis, Yannis Patoukas en Brandnetel

vrijdag 24 mei 2024 20:00 tot 23:00

Op Hemelvaartsdag vindt de 13e editie van Extratonal Infrastructure plaats. Daarom zal ons programma zich deze keer richten op het concept van verheffing. In onze opvatting is muziek een middel om de geest naar een hoger niveau te tillen. Het platform voor extratonaliteit nodigt in mei een aantal kunstenaars uit naar varia die zich aan dit doel hebben gewijd door middel van dynamische ritmes, gedecontextualiseerde nevenschikkingen, spontane improvisatie en verenigde chaos.

Maak kennis met Nene Moné (CL), een non-binaire en multi-instrumentalistische artiest uit Valparaíso, Chili! Ervaar een samensmelting van traditionele en hedendaagse klanken, geworteld in Latijns-Amerikaanse ritmes. ?? Naast muziek is Nene Moné een kracht voor sociale en ecologische rechtvaardigheid, waarbij ze hun liveset gebruiken voor krachtige verhalen en een sonisch landschap ??? Samen met VJ Varvara zullen ze een onvergetelijke sfeer creëren. Kom voor een unieke mix van culturele invloeden en dynamische ritmes! ????

Manu Louis (BE) is een in België geboren en in Berlijn wonende zanger en knopagitator die compositie studeerde bij de legendarische componist Fréderic Rzewski. In zijn muziek bestaat geen stijl, omdat hij nieuwe avonturen creëert via provocerende en gedecontextualiseerde nevenschikkingen; van dissident chanson française, geniale dilettant, avant-garde componisten, new beat, oude hits tot art-pop & hardbop.

Yannis Patoukas (GR) en Nicolás Kliwadenko (CL) zijn twee componisten die in hun werk de nadruk op spontaniteit en improvisatie. Hierbij maken ze gebruik van technologie en creatieve compositieprocessen binnen en buiten de opnamestudio. Ze treden daarnaast regelmatig samen op met het Sonology Electroacoustic Ensemble (SEE).

Brandnetel (RTD) werd opgericht in 2021 na een ontmoeting op de DHZ fietswerkplaats. In hun improvisaties, met onder meer mondharp en een gezonde dosis screamo, smelten filosofie en muziek samen. Noise en melodie verenigen zich in een chaotisch, mysterieus en emotioneel geheel.

Locatie