Afbeelding
Erik van den Akker

Wederopbouwwandeling Coolhaven

zaterdag 18 mei 2024 13:00 tot 14:00

Niet lang na het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940 begint de stad met de Wederopbouw. Het Rotterdam van voor de oorlog bestaat uit een rommelig stratenpatroon en veel sloppenwijken, dus dit was de´ mogelijkheid om te verbeteren. In tegenstelling tot andere gebombardeerde steden is de plattegrond in Rotterdam totaal veranderd. De wederopbouw is een heel bepalende periode voor de huidige stad geweest.

Het gebied rondom de Coolhaven is niet veel gebombardeerd, maar door de woningnood werden er tijdens de Wederopbouw veel nieuwe woningen gebouwd. De museumgids neemt je mee in een historische en interactieve reis langs woonomstandigheden, architectuur, schaarste en natuurlijk Rotterdamse weetjes.

Deze rondleiding is in samenwerking met Platform Wederopbouw Rotterdam ontwikkeld.

Reserveren via reservering@museumrotterdam.nl.
kosten: normale entreeprijs Museum Rotterdam

Locatie