Repetitie van 1 van de 7 groepen in het park aan de Maas
Repetitie van 1 van de 7 groepen in het park aan de Maas Oude Plantage

Vijftig dansers schitteren in het Dansspektakel aan de Maas

zaterdag 18 mei 2024 15:30 tot 15:45

Op zaterdag 18 mei om 15.30 uur dansen vijftig dansers, van jong tot oud, in het Dansspektakel aan de Maas tijdens de Dag van de Oude Plantage. Het oudste stadspark van Rotterdam viert op deze dag zijn 255-jarig bestaan.

Voor de deelnemende kinderen (6 -16 jaar) en ouderen (60 - 90 jaar) is het Dansspektakel aan de Maas een unieke ervaring om samen met een grote groep dansers buiten op te treden in de natuur, met een geweldig uitzicht op de Rotterdamse Maas. Dansleerlingen van Studio 181, kinderen uit de Esch en ouderen via Super-Actief uit de Esch hebben afgelopen weken naar dit evenement toegewerkt. Femke: ‘Tijdens het dansspektakel op 18 mei komt alles samen op het gras van de Oude Plantage. Het grote aantal dansers, de verschillende niveaus, de uitbundige choreografie, de muziek en de verrassingselementen worden in een groter geregisseerd verband geplaatst en vormen samen één geheel. Dat is geweldig, ik kan niet wachten’.

Onvergetelijke belevenis 

Het artistiek team, Jenny van Weezendonk, Dorinda Dijs en Femke Schot willen de dansers en publiek een onvergetelijke belevenis meegeven. We vinden het belangrijk om de creatieve manier van dansen en bewegen te stimuleren en hopen dat de deelnemers er mee blijven doorgaan. Voor ouderen zorgen deze activiteiten nog eens extra voor verbinding en ontmoeting en helpen ze om gezond en gelukkig te blijven.

Inspiratie

De thema’s zoals de natuur, de bomen, de rivier en de viering die inspiratie geven in de dansles, worden eigen gemaakt door ze fysiek te ervaren. Jenny: ‘We zijn samen op onderzoek uitgegaan. Hoe was het vroeger in de Oude Plantage, wat betekent natuur, dit park en het uitzicht op de Maas voor de deelnemers en hoe kunnen we dat in beweging en choreografie omzetten’. Dorinda: Ze kwamen met hele leuke ideeën en wij dansdocenten hebben geholpen de ideeën te structureren’.

Een ode aan de Oude Plantage
Dansspektakel aan de Maas gaat over de onvergankelijkheid van het leven, van de natuur. We geven ons over aan de seizoenen, we laten ons meevoeren met de stroom van het water, we volgen ons hart. We dansen samen en we hebben plezier. Dansspektakel aan de Maas is een ode aan de liefde en een ode aan de natuur: een ode aan de Oude Plantage.

Mede mogelijk gemaakt
Dansspektakel aan de Maas wordt georganiseerd door stichting Oude Plantage en Studio 181 en wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet en Fonds Sluyterman van Loo.

Locatie