Met Citytour Lijn 10 door de stad
Met Citytour Lijn 10 door de stad ©ROVM

Verken Rotterdam met Citytour Lijn 10

zaterdag 18 mei 11:00 - 16:30

De populaire Rotterdamse stadsrondrit Citytour Lijn 10 rijdt weer door de stad! Stap in een historische tram van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum en rij in de sfeer van vroeger door het Rotterdam van nu. Nieuw in 2024: Lijn 10 maakt een uitstapje over de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid. 

Citytour Lijn 10 begint en eindigt op het Willemsplein, het toeristische hart van Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug. Maar je kunt op Lijn 10 bij iedere onderweghalte in- en uitstappen (‘hop on – hop off’). Lijn 10 rijdt in 2024 t/m 27 oktober op zaterdag en zondag. Tussen 6 juni en 13 september rijdt lijn 10 ook op donderdag en vrijdag. De eerste rit vertrekt van het Willemsplein om 11.00 uur, de laatste om 16.30. Op zaterdag en zondag rijdt Lijn 10 ieder half uur, op donderdag en vrijdag (alleen 6 juni – 13 september) om de 45 minuten.

De meeste trams die rijden op Lijn 10 zijn de iconische Vierassers van de RET uit 1931, afgewisseld met andere typen trams uit de grote museumcollectie.

Lijn 10 rijdt langs belangrijke attracties als de Markthal, Koopgoot, Centraal Station, Euromast en historisch Delfshaven. In dit seizoen ook nog door straten waar volgens de plannen van de gemeente binnen enkele jaren de tramrails zullen verdwijnen. Lijn 10 rijdt dit jaar voor het eerst over de Erasmusbrug, heen en weer naar het Wilhelminaplein, voor een prachtig uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam. Dit uitstapje vervalt wanneer de Erasmusbrug geopend wordt voor de scheepvaart en tijdens evenementen in De Kuip.

Een dagkaart kost 15 euro (junior 4-11 jaar: 8 euro) en is de hele dag geldig op Lijn 10. Kaartverkoop bij de conducteur op de tram. Betaling contant en met PIN.

Lijn 10 is een activiteit van het Rotterdams Openbaar Vervoer Museum (ROVM) en is de grootste uitsluitend door vrijwilligers verzorgde toeristische tramrondrit ter wereld. De trams van Lijn 10 zijn een iconisch visitekaartje voor bezoekers van Rotterdam, vergelijkbaar met de beroemde gele trammetjes van lijn 28 in Lissabon. Citytour Lijn 10 vervoert jaarlijks duizenden toeristen plezierig, veilig en 100 % elektrisch door de stad.  De opbrengsten van de ritten komen ten goede aan het onderhoud van de grote collectie Rotterdams Openbaar Vervoer-erfgoed.  www.rovm.nl

Locatie