Oude Plantage
Oude Plantage Anne Kaere Fotografie

Oudste park van Rotterdam extra in het zonnetje op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei 2024 13:00 tot 17:30

Het oudste stadspark van Rotterdam viert haar 255-jarig bestaan. Op 18 mei zet stichting Oude Plantage, die dit jaar 15 jaar bestaat, het park extra in het zonnetje en nodigt iedereen uit om daar bij te zijn en om mee te doen. Laat je inspireren door het groen in het park. Laat je informeren over de mogelijkheden. Kom zingen en dansen. Kom praten, doe mee. Sluit je aan bij een van de instellingen tot behoud van het park en haar omgeving. Laat je horen en deel je wensen voor de Oude Plantage.

De Dag van de Oude Plantage is onderdeel van de 10e editie van de Parkenmaand Rotterdam. Het programma start op 18 mei om 13.00 uur met de Parkenmaand Groenrede(n) uitgesproken door de Hester Avis en Jaap Smit van Trompenburg Tuinen en Arboretum. Verder zijn er inspirerende wandelingen door het park met informatie over de wederopbouw, de bomen en de eetbare planten. Je kan meewandelen met de danstocht Murikamification onder leiding van de dansers van ARCH8. Er zijn kinderactiviteiten zoals een natuurspeurtocht en poppentheater en de winnaars van de schrijfwedstrijd over het verdwenen fonteintje worden bekendgemaakt. 50 dansers van jong tot oud van Studio 181, Super-Actief/Mazesteyn en een nieuwe dansles in de Esch zijn te bewonderen in het Dansspektakel aan de Maas. Bij de creatiefste juf op wielen kun je het park van je dromen schilderen op echte schildersezels. Er zijn kraampjes van instellingen die zich bezighouden met de groenwaarde, de omgeving en duurzaamheid. Zwerfie Rotterdam inspireert met een mini college zwerfeologie en een interactieve publieksquiz om minder afval weg te gooien. Cool Down City deelt gratis magnolia boompjes uit en circusartiesten, livemuziek en historisch verklede figuren brengen de begintijd van de Oude Plantage tot leven. Ook zijn er eetkraampjes met poffertjes, limonade, koffie en thee. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen. Programma en aanmelden wandelingen: www.parkenmaand.nl

Locatie