Afbeelding
FlorasNegras

Flores Negras: vier stemmen in de tango

zaterdag 18 mei 2024 20:30 tot 23:30

Een vrouwelijk vocaal kwartet bestaande uit Cecilia Bonardi, Laura Esses, Alejandra Cañoni en Florencia García Casabal, begeleid door Raúl Kiokio op de gitaar, presenteren hun laatste album “Maldito Tango” en een gevarieerd repertoire van Astor Piazzolla, met arrangementen van Oscar Laiguera en Diego Vila.

Ze brengen een repertoire dat varieert van meest traditioneel tot de huidige stedelijke muziek van tango’s, walsen en milonga’s, verweven met hints van tekst, humor en originele scenische elementen. Ángel Villoldo, Astor Piazzolla, Discépolo, Manzi, Ferrer, Hugo Varela, onder anderen. “Che, bandoneón”, “Libertango”, “Oro y Plata”, “Milonga de la Anunciación”, “Balada para un loco”, “Oblivion”, “La Cumparsita” en “Gota de lluvia” zijn enkele daarvan.

Vanaf 1996 begonnen ze hun aanbod te ontwikkelen op verschillende podia in Buenos Aires en de rest van hun land, terwijl ze hun geluid naar Uruguay, Portugal, Spanje, Nederland, België, Duitsland en Frankrijk brachten tijdens hun internationale tournee.

Vanuit Buenos Aires komen ze naar Rotterdam voor een nieuwe tournee door Europa. Het zal hun eerste concert zijn, gevolgd door andere in Brussel, het Internationaal Tangofestival van Chiclana de la Frontera, Sevilla, Cádiz, Wenen, Madrid en Barcelona.

Ze koesteren met trots de woorden van Horacio Ferrer, die Flores Negras omschreef als “een van de meest verfijnde ensembles van de huidige tango”.

Deur open: 19.30

Locatie