Gidiki

zondag 12 mei 2024 20:00 tot 1:00

Gidiki is een muzikaal ensemble dat in 2014 begon met het spelen van en experimenteren met Griekse traditionele muziek. Sindsdien traden ze op alle festivals en in alle zalen van Thessaloniki op, waarna ze naar Athene verhuisden en daar hun definitieve vorm aannamen. Door deze stap kon de band zijn publiek uitbreiden en bredere erkenning krijgen. Vorig jaar trad Gidiki tijdens een uitverkochte show al op in New Grounds, maar nu keren ze terug naar Grounds om die geweldige avond nog eens vlotjes over te doen.

Een fundamenteel element van de band is de neiging tot improvisatie, die voortkomt uit de verschillende muzikale invloeden van de leden. Elke liveoptreden dient als een kans om te experimenteren met traditionele muzikale vormen en ritmes, maar ook om een dynamische relatie met het publiek tot stand te brengen, waardoor de voorwaarden worden geschapen voor een hedendaags ‘stedelijk feest’. Het geluid dat ontstaat, wordt dus voortdurend gevormd en evolueert, terwijl de identiteit en klanken van traditionele instrumenten behouden blijven.

In 2023 bracht de band hun eerste album uit, getiteld ‘AHOY’. Gidiki Band heeft opgetreden op grote festivals in Griekenland en heeft verschillende tournees ondernomen in het buitenland, zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland, België en meer.

Locatie