The old oak
The old oak Cineart Film

The Old Oak

vrijdag 5 april 2024 19:00 tot 20:45

Al meer dan 100.00 bezoekers in Nederland gingen u voor! The Old Oak is een Mustsee!’Ken Loach’ laatste felle oproep voor medeleven en solidariteit’ (4 sterren - The Guardian).

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In THE OLD OAK gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.Oprecht, hoopvol en actueel.

Locatie