Afbeelding
Museum Rotterdam

Wandeltour Meidagen 1940

zondag 21 april 2024 12:30 tot 16:30

In Rotterdam wordt van 10 tot en met 14 mei 1940 onafgebroken strijd om de stad gevoerd. Een ongelooflijk, grotendeels onbekend verhaal dat voorafgaat aan het verwoestende bombardement.

Rotterdam ligt vanaf het allereerste begin van de Duitse inval op 10 mei 1940 midden in de frontlinie. Vijf lange dagen wordt gevochten in de straten, op de rivier en in de lucht boven de stad. Duitse en Nederlandse troepen liggen langs de Maas tegenover elkaar. De Rotterdammers zitten tussen twee vuren.

Oud-militair en militair- historicus Wouter Hagemeijer van Strijd om de Maasbruggen neemt je tijdens deze wandeling mee door het strijdverloop en de verwarring van deze dagen.

De wandeltour start in Museum Rotterdam ‘40 - ‘45 NU. Na een korte introductie gaan we op pad. De wandeling voert langs belangrijke posities uit de meidagen zoals het Noordereiland en de Oudehaven. Ook bezoeken we het Mariniersmuseum en Plein 1940. Hoogtepunt is het indrukwekkende uitzicht vanaf het dak van het Witte Huis. Hier kijken we uit over Rotterdam en het voormalig strijdtoneel langs de oevers van de Maas.

tijden: 12.30 tot 16.30 uur (start Museum Rotterdam ‘40-’45 NU - einde Plein 1940, de wandeling is ongeveer 4 km)kosten: EUR 27,50 (incl entree Museum Rotterdam ‘40-’45 NU, Mariniersmuseum, Witte Huis, excl kosten OV). Aanmelden via reservering@museumrotterdam.nl, betaling aan de balie van Museum Rotterdam.

LET OP: we nemen voor het stuk Coolhaven naar Beurs de metro. Neem hiervoor je OV-chipkaart mee.

Locatie