Neflac Ensemble
Neflac Ensemble Nederlandse Fluit Academie

Concert Neflac Ensemble, hét Nederlandse Fluitensemble

zondag 21 april 2024 15:00 tot 16:00

Op zondagmiddag 21 april om 15:00 uur speelt het Neflac Ensemble in de Bergsingelkerk te Rotterdam. Het wordt een bijzonder programma met muziekstijlen die uiteenlopen van barok tot moderne fluittechnieken.

Het Neflac Ensemble is in 2011 door de Nederlandse Fluit Academie opgericht. Het bestaat uit tien getalenteerde jonge dwarsfluitisten tussen 13 en 27 jaar, afkomstig uit het hele land. De aandacht ligt op het leveren van artistieke topkwaliteit; de fluitisten worden uitgedaagd om hun beste spel te laten horen e´n te leren van de andere ensembleleden. Het Neflac Ensemble is een kweekvijver voor fluittalent dat aan de hoge toelatingseisen van de Nederlandse conservatoria weet te voldoen; meerdere oud-ensembleleden hebben hun conservatoriumstudie ondertussen succesvol afgerond! 

Repertoire en concerten
Het Neflac Ensemble speelt repertoire vanaf de barok tot hedendaags, van volksmuziek tot lichte muziek, van traditioneel genoteerde muziek tot moderne technieken. Dit komt samen in een zeer gevarieerd, goed in het gehoor liggend programma waarbij de gehele fluitfamilie van piccolo tot contrabasfluit aan bod komt. 

Tweemaal per jaar geeft het ensemble concerten. Zo trad het ensemble onder meer op in het Bomenmuseum, het Prinses Máxima Centrum en de Spiegelzaal van het Concertgebouw. In 2023 werd het ensemble uitgenodigd om twee concerten te geven tijdens het prestigieuze “Flöten Festival” in Freiburg, één van Europa’s grootste en gerenommeerde Fluitfestivals.

Ticketinformatie en voorverkoop: https://neflac.nl/neflac-ensemble/

Locatie