Plas in middengedeelte in verbinding met de rivier.
Plas in middengedeelte in verbinding met de rivier. Liesbeth den Haan.

Pareltje in de Nieuwe Maas

zaterdag 20 april 2024 10:00 tot 12:00

Het Eiland van Brienenoord is letterlijk en figuurlijk een eiland in de stad Rotterdam. IVN-gidsen nemen je op zaterdag 20 april (vertrek om 10.00 uur) mee voor een rondwandeling over het Eiland. Samen bekijk je hoe het eiland verandert na de ingrepen die er gedaan zijn: nieuwe getijdengeulen, verontdiept water tussen de westelijke strekdammen en op oostpunt. De bijzondere flora van het rivierengebied trekt ook de aandacht, waaronder de zo typerende Spindotter - als die nog nog bloeit met het zachte weer. Ook ga je op zoek naar (sporen van) de bever én naar de sporen van het rijke verleden van het eiland, dat ontstaan is als zandplaten in de rivier. Kortom: een intrigerend en ruig gebied dat je regelmatig zou moeten bezoeken.