The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry
The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry Splendid Film

Film en Boek - The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

donderdag 11 april 2024 14:00 tot 16:00

Film en Boek – thema: filosofieDe film wordt kort ingeleid door bibliotheek IJsselmonde en na afloop is er de gelegenheid voor een nagesprek.

Ontroerende Britse roadmovie naar de roman van Rachel Joyce waarin Jim Broadbent (The Duke, The Iron Lady, Bridget Jones)  na zijn pensioen aan een ongewone wandeltocht dwars door Engeland begint. Met prachtige natuurlijke vergezichten.

Op de dag dat de 65-jarige Harold Fry een brief ontvangt van een vriendin die in een hospice ligt, schrijft hij een brief terug. Hij trekt zijn schoenen aan om deze te posten. Maar Fry blijft lopen. Hij besluit zijn antwoord persoonlijk te brengen, naar Berwick-upon-Tweed, de meest Noordelijke stad van het land. Hij hoopt dat ze blijft leven, zolang hij loopt. Zijn vrouw (Penelope Wilton) heeft ondertussen geen idee waar hij is. Fry begint zijn achthonderd kilometer lange tocht alleen en anoniem, maar zodra zijn uitzonderlijke queeste bekend wordt, sluiten steeds meer Britten zich bij hem aan.  De onwaarschijnlijke pelgrimstocht, met een lach en een traan, ontrolt zich vervolgens als een soort roadmovie waarin Harold in het reine komt, met zijn innerlijke onrust wanneer hij - in flashbacks - zijn leven aan zich voorbij ziet trekken.

Locatie