Afbeelding
Print Blavatskyhouse 2023

ONLINE Lezingenserie ‘Geweten, intuïtie, inspiratie - drie wegwijzers op de zoektocht naar jeZELF’

woensdag 10 april 2024 19:30 tot 21:30

De Theosophical Society Point Loma (TSPL) organiseert deze online lezingenserie op de woensdagen 03, 10, 17 en 24 april via www.blavatskyhouse.org.

Deze serie van 4 lezingen is een natuurlijk vervolg op een serie van 4 lezingen in januari 2022 over Het geweten: ongrijpbare abstractie of herkenbare concretie? Alle gehouden lezingen zijn terug te kijken via YouTube. Gelegenheid tot het stellen van vragen via de mail of de chat.

Er is gevraagd naar meer inzicht in de twee andere hulpmiddelen, wegwijzers, die we in onszelf hebben om innerlijk te groeien: intuïtie en inspiratie. En dat gaat deze maand gebeuren. Geen theoretische beschouwingen, maar herkenbare, praktisch toepasbare hints en inzichten, waarmee iedereen zelf zijn pad naar innerlijke groei, zijn zoektocht naar zijn diepste ZELF, kan gaan. De laatste lezing is een interactieve uitwisseling van inzichten – van spreker én bezoekers – want de beste manier om sneller te groeien is door van elkaars ervaring te leren.

Woensdag 3 april - De zin van je zoektocht naar jeZELF

Geen besluit in je leven is permanent, als je de zin ervan niet inziet. Om een zoektocht naar je diepste ZELF vele incarnaties vol te houden, is het belangrijk te zien waarom je het doet. Als dat helder voor ogen staat, kan geen teleurstelling in je leven je ooit meer tegenhouden.

Woensdag 10 april - Intuïtie: hoe te herkennen en te trainen

De titel van deze lezing zegt al genoeg: in deze lezing staat je innerlijke ‘wegwijzer’ intuïtie centraal. Wat is intuïtie, maar vooral ook, wat is intuïtie niet? Hoe kun je voorkomen, op je emoties en instincten te drijven, in plaats van op je werkelijke intuïtie?

Woensdag 17 april - Inspiratie: hoe te gebruiken

Inspiratie: een niet alledaagse ervaring. Maar áls zich zo’n zeldzaam moment voordoet, verlicht dat je hele leven. Op dat moment word je een actief verlengstuk van je innerlijk ZELF. Wat houdt het precies in: het vermogen om anderen te inspireren? En wat is het belang voor onze maatschappij? In deze lezing meer daarover.

Woensdag 24 april - Geweten, intuïtie, inspiratie ervaren: Interactieve uitwisseling over dit thema

De eerste drie lezingen in deze huidige serie bieden meer inzicht in de twee andere hulpmiddelen, wegwijzers, die we in onszelf hebben om innerlijk te groeien: intuïtie en inspiratie. Geen theoretische beschouwingen, maar herkenbare, praktisch toepasbare hints en inzichten, waarmee iedereen zelf zijn pad naar innerlijke groei, zijn zoektocht naar zijn diepste ZELF, kan gaan.

Deze vierde lezing is een interactieve uitwisseling van inzichten – van spreker én bezoekers – want de beste manier om sneller te groeien is door van elkaars ervaring te leren.