Close
Close Vedette

Poëtische drama CLOSE

vrijdag 24 maart 2023 19:30 t/m 21:00

De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) blijft wereldwijd scoren. De prent ging eerder al aan de haal met onder meer de Grand Prix du Jury in Cannes, en de Belgische film is nu ook door de National Board of Review (NBR) bekroond tot beste internationale film. Deze prijs zou wel eens een belangrijk signaal kunnen zijn voor de Oscars, of Academy Awards, in maart 2023.

Leo en Remi, beide 13 jaar, zijn al onafscheidelijke vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Op zoek naar antwoorden zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi. Opkomend Belgisch regisseur Lukas Dhont (‘Girl’) maakt met zijn tweede speelfilm een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Dhont weet alles te halen uit zijn jonge acteurs, die de  kwetsbaarheid die bij hun leeftijd hoort overtuigend schetst: hoofdrolspeler Eden Dambrine is een talent om in de gaten te houden. 

Locatie