Afbeelding
Johnny Ramos, privé collectie

Johnny Ramos, de Kaapverdiaanse Rotterdamse singer-songwriter,viert 30 jarig jubileum op vrijdag 17 maart 2023

vrijdag 17 maart 2023 20:15 t/m 23:59

Johnny Ramos viert zijn 30-jarige jubileum in Theater Zuidplein, op vrijdag 17 maart 2023.

Boyband

De carrière van Johnny Ramos startte in 1990 met de Rotterdamse boyband The Right Track. Met de single ‘Let’s pump it up’ zette hij de eerste stap op weg naar een mooie muzikale reis. Later werd hij mede-oprichter van het succesvolle project Mobass Presents. Ook werd hij leadzanger van de bekende liveband Splash, één van de populairste Kaapverdiaanse live bands ooit met o.a. Johnny Fonseca, Djoy Delgado, Grace Evora,  Dina Medina en Manu Soares! 

Solo carrière

In 2004 ging Johnny solo. Dit was tevens het officiële geboortejaar van een nieuwe fusion muziekstijl genaamd ‘Ghetto Zouk’, waarvan (volgens velen) Johnny Ramos de geestelijke vader is. Na een aantal solo albums, meerdere hits en vele concerten in alle Portugees sprekende landen, kunnen we spreken van een glansrijke muzikale carrière! Hij is ook erg bekend geworden vanwege zijn vele  ’Kizomba’ nummers. Kizomba is wereldwijd een zeer populaire dansstijl. 

30-jarige jubileum

Tijdens zijn 30-jarig artiestenjubileum komen uiteraard al zijn grote hits voorbij. Daarnaast heeft hij een aantal bijzondere gastartiesten uitgenodigd zoals o.a.: onze eigen Rotterdamse Milena Tavares. Zij scoorde met Johnny Ramos de wereldberoemde hit ‘Dam mas um chance’. Don Kikas en Grace Evora komen speciaal uit het buitenland overgevlogen om een fantastisch optreden te geven tijdens deze bijzondere avond. Johnny Ramos en zijn ‘very special guests’ worden live muzikaal begeleid door :

•             Danilo Tavares

•             Johnny Fonseca

•             Roberto Matias

•             Aristoteles ‘Toto’ Nascimento

•             Nhela Santos

Na afloop van het concert is er een Afterparty onder leiding van DJ Dilly. Natuurlijk zijn er ook heerlijke Kaapverdiaanse hapjes en zal de authentieke Kaapverdiaanse ‘Morabeza’ (gastvrijheid) niet ontbreken! 

Locatie