Paul van Loon
Paul van Loon Annemieke van der Togt

Ontmoet & Groet Paul van Loon

zondag 19 februari 2023 13:30 t/m 15:00

Op zondag 19 februari krijgen wij niemand minder dan Paul van Loon op bezoek! Tijdens deze laatste dag van de jaarlijkse Dolfje Weerwolfje Week komt Paul langs en zal hij voorlezen, vragen beantwoorden en zijn boeken signeren. Ook is Paul van Loon dit jaar 40 jaar schrijver en het eerste deel van Dolfje Weerwolfje is vanaf 10 februari hét boek van de actie Geef Een Boek Cadeau. Kom langs op zondag 19 februari vanaf 13:30 uur in ons theater op de 2e etage.

Het jeugdboek van 2023 is Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon

Deze ‘nieuwe klassieker’ behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Dolfje Weerwolfje is het eerste boek van de inmiddels 25-delige serie over een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Geschreven door één van de bekendste en meest geliefde kinderboekenschrijvers van Nederland: Paul van Loon.

Dolfje Weerwolfje is ook een boek met een boodschap. Accepteer jezelf zoals je bent, en anderen zoals zij zijn. Wij roepen dan ook iedereen op – onderwijzers, leraren, schoolbesturen, maar ook ouders, grootouders, oom en tantes, noem maar op – om ervoor te zorgen dat ieder kind in Nederland in februari Dolfje Weerwolfje krijgt. Én leest.

Paul van Loon werd in 1955 geboren in Geleen. Later verhuisde het gezin naar Noord-Brabant, waar Paul nog altijd woont. Toen hij acht jaar was, zag hij een kleine, dode krokodil liggen, langs de sloot achter het huis. Niemand geloofde hem (waarschijnlijk nog steeds niet). Later schreef hij het boek Weg met die krokodil!. Er leefden in die sloot ook veel kikkers. Later bedacht hij Meester Kikker. Pauls broer werd tijdens een ruzie een keer gebeten door een jongen die verdacht doorlopende wenkbrauwen had, één van de kenmerken van een weerwolf. Dat bracht Paul later op het idee om een boek over weerwolven te schrijven. Toen hij een jaar of twaalf was, las hij veel griezelboeken die eigenlijk voor volwassenen bedoeld waren. Er waren nog geen griezelboeken voor kinderen. Schrijvers als H.P. Lovecraft en Robert E. Howard bezorgden hem griezellige (dit woord heeft Paul ook bedacht en is een samentrekking van de woorden ‘griezelig’ en ‘gezellig’) dromen. Dracula van Bram Stoker uit 1897 is nog steeds een van zijn favoriete boeken.

Locatie