Qixi weaving tales — Playing with strings
Qixi weaving tales — Playing with strings Beeld: Qixi Weaving Tales.

Qixi weaving tales — Playing with strings

zondag 7 augustus 2022 14:00 t/m 16:00

Storytelling, performance, eten, menselijke connecties en weven komen samen wanneer multidisciplinaire kunstenaars June Yu en Alina Turdean je meenemen in de traditie van de Qixi viering.

Zoals mensen in de Oudheid naar de sterrenhemel keken en er (scheppings)verhalen bij vertelden, zo nemen multidisciplinaire kunstenaars June Yu en Alina Turdean bezoekers mee op een tocht langs de sterren op Het Podium. Het platform bovenop Het Nieuwe Instituut vervult even de rol van de brug over de Melkweg die in de Chinese mythologie de gescheiden geliefden Niulang en Zhinü eens per jaar herenigt. Weef op de zevende dag van de zevende maand van de Chinese kalender, ‘de Chinese Valentijnsdag’, een middag lang wolken, woorden en draden aan elkaar. Yu en Turdean maken er een onvergetelijke ervaring van waarin zij hun fascinaties voor verhalen vertellen, eten en de interactie tussen mensen bijeenbrengen.


Toegang is gratis, boek een tijdslot via https://hetpodium.hetnieuweinstituut.nl/plan-je-bezoek 

Locatie