Veelbelovende jonge dansmakers aan zet met de vetste dansperformances.
Veelbelovende jonge dansmakers aan zet met de vetste dansperformances. Joep van Aert

Veelbelovende jonge dansmakers aan zet met de vetste dansperformances.

donderdag 7 juli 2022 20:00 t/m 21:30

Sla achterover van knallende dansperformances van aanstormend maaktalent. In 10-20-30 geeft Rotterdammer en dansaddict Giorgio Costa jonge dansmakers de kans om hun werk in een theatersetting te presenteren. Dit keer beleef je werk van Kelly Bigirindavy, Luc de Raad, Leander Emanuel en Tamblyn & Shaquille. Zij zorgen voor een verrassend dans-event met korte en langere performances. Mis het niet!

Wat je gaat zien:

Choreograaf en danser Leander Emanuel danst op live muziek van Shana Brown het stuk Home. In een wereld vol opties, informatie en andere afleidingen, probeert hij zijn lichaam en gedachte de tijd en ruimte te geven en zijn eigen instinct te volgen. De solo gaat terug naar de oorsprong van het zijn, en sluit een hoofdstuk waar een nieuwe zich opent. 

Choreograaf Luc de Raad maakte de voorstelling CROES voor danser Kevin Croes. Verover, sta op, overwin, ontwikkel, slaag. Ken je dat gevoel wanneer je in de spiegel kijkt? Aan de buitenkant lijkt alles in orde, toch klopt er iets niet. Diep van binnen klinkt een stem die zelf dat je altijd alles maar beter moet doen. 

Kelly Birgirindavy zie je in haar stuk NOTION. Alles wat we waarnemen heeft invloed op hoe we ons voelen, hoe we door het leven gaan en uiteindelijk op wie we worden als persoon. In NOTION gaat Kelly in gesprek met haar verleden, heden en toekomst. Ze daagt bestaande overtuigingen uit om een ander perspectief te vinden. Haar reis stelt haar in staat om dichter bij de realiteit te komen, of misschien zelfs wel een nieuwe te creëren. 

Choreograaf en danser Shaquille vraagt zich in Nos Bida af of het wel mogelijk is om ooit het leven te begrijpen van een onderdrukte zwarte man? Is dit mogelijk ooit als je denkt aan het verleden en het heden? 

Maak kennis met deze bijzondere dansmakers tijdens 10-20-30. 

Locatie