DICHTER EN SPOKEN-WORD ARTIEST DEREK OTTE GAAT DE THEATERS IN
DICHTER EN SPOKEN-WORD ARTIEST DEREK OTTE GAAT DE THEATERS IN

DICHTER EN SPOKEN-WORD ARTIEST DEREK OTTE GAAT DE THEATERS IN

zaterdag 28 mei 2022 20:30 t/m 21:40

Dichter en spoken-word artiest Derek Otte gaat de theaters in met zijn theaterdebuut De tijd is om,. Een avond vol spoken word, gedichten, grappen, video en muziek. Een persoonlijke, maatschappelijke en hoopvolle voorstelling over universele thema’s. Over de invloed en zeggenschap dieiemand heeft in het naar de eigen hand zetten van de realiteit. Op zaterdag 28 mei is de première in het oude Luxor Theater, Rotterdam.

Over de voorstelling

In De tijd is om, neemt Derek Otte ons mee door zijn leven. Zelf is hij de hoofdpersonage in het stuk, maar ‘tijd’ is zijn vaste tegenspeler. Welke invloed heeft tijd gehad op zijn perspectief, zijn kijk op het leven en de wereld om hem heen? Welke lessen vallen daaruit te leren? Het antwoord op deze vragen vormen samen een multidisciplinaire voorstelling waarin Rass King en Rob van Gameren een muzikaal duo vormen. In combinatie met de projecties van videokunstenaar Bouba Dola, zorgt dit voor een krachtige combinatie van taal, muziek en beeld. InDe tijd is om, neemt Derek het publiek op geheel eigen wijze mee op reis door zijn hoofd van stotteraar tot woordkunstenaar.

“De tijd is komen, de tijd is gaan. De tijd is af, de tijd is aan. De tijd is ach. De tijd is wee. De tijd is ja. De tijd is nee. De tijd is geven. De tijd is nemen. De tijd is ver. De tijd is delen. De tijd is dag. De tijd is dauw. De tijd is rijp. De tijd is rauw. De tijd is moe. De tijd is bezig. De tijd lijkt af en toe afwezig. De tijd is tijdens. De tijd is druk.De tijd is rust. De tijd is stuk. De tijd zit los. De tijd staat vast. De tijd is lust. De tijd is last.” Fragment uit titelstuk De tijd is om,

Over Derek Otte

Al jaren is Derek Otte een veelgehoorde naam in het Nederlandse poëzielandschap. De Rotterdammer is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars die hun verhalen niet alleen op papier maar vooral op het podium delen. Als stotterend jongetje was dat iets waar Otte enkel van kon dromen. Spreken vormde lange tijd een grootobstakel. Hij vond noodgedwongen zijn uitweg in het schrijven, aanvankelijk geïnspireerd door de tegeltjes van Toon Hermans in de hal bij zijn oma en opa thuis. Later kwam, via een cassettebandje waarop rapper 2Pac te horen was, hiphop in zijn leven. Beide invloeden zijn nog duidelijk merkbaar in het werk dat hij maakt: afwisselend scherp en luchtig, maatschappelijk en persoonlijk, via vlug geen vernuftige teksten op het podium en korte ‘regeltjes en rijmpjes’ op Instagram.Sinds 2015 bracht hij vier succesvolle dichtbundels uit. In 2017 en 2018 was hij stadsdichter van Rotterdam.


Meer informatie en tickets: luxortheater.nl/derekotte

Credits 

De tijd is om, is een productie van Derek Otte en Luxor Theater Rotterdam.

TEKST EN SPEL Derek Otte MUZIEK Rass King en Rob van Gameren REGIEKaat Zoontjens en Manu van Kersbergen ARTISTIEKE BEGELEIDING Manu vanKersbergen en Renee Trijselaar LICHT EN DECOR Dennis Vooren en FrankPenders SOUND SCAPES Diego van Uden Videoprojecties Bouba Dola

Locatie