out of order | Gyz La Rivière - Adverteren Rotterdam | De Havenloods | Krant en Online
Afbeelding

out of order | Gyz La Rivière

donderdag 3 februari 2022 13:00 tot zaterdag 12 maart 18:00

Kunstenaar Gyz La Rivière verbeeldt in de expositie out of order het verlangen naar menselijk contact. Met een kleurrijke en indrukwekkende collage van telefoonkaarten toont hij de behoefte aan verbinding. Hoeveel uren en minuten zijn het wel niet? Naar wie en waarheen gingen de gesprekken? 

De Collect Calls-installatie bestaat uit duizenden telefoonkaarten, uit allerlei landen met verschillende afbeeldingen: van Catherine Deneuve tot Van Gogh, van architectuur tot reclame. OMI is er vol mee. Het ‘afbeeldingenparadijs’ doet denken aan Instagram avant la lettre. Alleen zonder selfies. Bij OMI maakt de slanke telefoonzuil, de Sidonia, deel uit van de installatie, evenals een miniatuurversie van de befaamde telefooncel van architecten Brinkman & Van der Vlugt.

De tentoonstelling doet je mijmeren over de veranderende maatschappelijke en stedelijke omgeving, maar ook over het aantal uren dat je iedere dag besteedt op jouw smartphone. Vanuit het heden gezien, in een wereld die altijd aan staat, lijkt de limiet op een telefoonkaart een verademing.