Afbeelding
Bart Grietens

Ik zeg toch sorry met o.a. Urmie Plein

donderdag 15 december 2022 20:00 tot 21:30

Over onze gezamenlijke slavernijgeschiedenis, waarin de rollen pijnlijk verdeeld waren en nog steeds zijn. 

Wat betekent het om sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt? Het is 1863. Het jaar waarop de slavernij werd afgeschaft. In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing na te spelen. Maar wat doet het eigenlijk met de acteurs om zich in te leven in deze historische personen? En hoe verhouden ze zichzelf tot dit onderwerp in deze tijd? Hoe het thema van invloed is op hun onderlinge verhoudingen wordt langzaam en pijnlijk duidelijk tijdens deze spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit. 

Donderdag 15 december | 20.00 uur | Raymi Sambo maakt / Theatergroep Aluin | Meer info & kaarten via www.theaterzuidplein.nl

Locatie