Een natte krat om het regenwater te bewaren

Zuid - Bij de Botanische Tuin Afrikaanderwijk is een zogenaamde Natte Krat geplaatst. Deze bijzondere bloembak laat bezoekers zien hoe we anders met water en bodem om kunnen gaan en hoe planten op ecologische wijze kunnen groeien.

De botanische tuin heeft al een uitgebreid educatief programma, je kunt er heerlijk wandelen en het hele jaar door allerlei inheemse plantensoorten en bloemen bekijken. Maar de vraag is natuurlijk hoe al dat groen mooi blijft, want vaak regent het te hard en te veel en daarna is het weer te droog. 

De Natte Krat biedt daarvoor een ecologische oplossing. Hij vangt namelijk regenwater op, zodat planten toch water kunnen krijgen in tijden dat het te droog is. De Natte Krat helpt bij het vergroenen en verkoelen van de stad tijdens hitte en helpt bijen, vlinders en andere insecten aan een lekker hapje.

De Natte Krat is een concept van WaterLeider en de ontwikkeling werd gesteund door onder meer Waterschap Hollandse Delta, Hoogheemraadchap van Schieland en de Krimpenerwaard, Klimaatkrachtig Delfland, Rotterdams WeerWoord en de Provincie Zuid-Holland.



Een zorg voor later

Zuid - 'Een zorg voor later' is een theatervoorstelling over zorgen voor je ouders in onze snel veranderende samenleving. Als je op leeftijd bent wil je natuurlijk een goed leven. Maar wie bepaalt wat goed is en wie zorgt ervoor? Jijzelf, familie, buren, vrienden, ‘de zorg’? Hoe doe je dat op een goede manier? 

De voorstelling van 'Wat we doen' (een theatergezelschap dat opereert vanuit de Afrikaanderwijk) bestaat uit de monoloog Yemma (naar het bekroonde boek van Mohammed Benzakour) over de zoon van een Marokkaanse moeder. én de documentaire Voyage en sol mayeur van filmmaker George Lazarevski waarin hij samen met zijn grootvader samen op reis is. 

Naast de voorstelling is er meer te beleven. Er is een fotoserie van Sanne Donders over bijzondere ‘zorgduo’s’, signeersessies met Mohammed Benzakour, live vlogs van bezoekers en een 'vervreemdende' eetervaring.

De voorstelling is woensdag 29 en donderdag 30 september vanaf 20.30 uur te zien in Theater Zuidplein. 

Meer info op theaterzuidplein.nl.