Fitter worden met DOCK

HOOGVLIET - Wil je fitter worden? Werken aan je gezondheid? Dan is de gratis cursus Empowerment & Beweging (E&B) iets voor jou. InMovement en DOCK bieden in Hoogvliet deze cursus aan, gegeven op locatie. Tijdens de cursus krijg je gezondheidstips, een cursusboek en opdrachten. Er zijn tien fysieke bijeenkomsten. Aanmelden of meer informatie via Latife Yildiz van DOCK: 06 34787937 of mail: lyildiz@dock.nl. De eerstvolgende cursus start op maandag 11 oktober, 13.00 tot 15.00 uur.


Leven met een gehoorbeperking

HOOGVLIET - Op donderdag 30 september van 10.00 tot 11.30 vindt er in Huis van de Wijk de Zevensprong een voorlichting plaats over het omgaan met een gehoorbeperking. Deze voorlichting wordt gegeven door Mee Rotterdam Rijnmond in opdracht van DOCK. Een ervaringsdeskundige komt iets vertellen en je krijgt praktische tips hoe om te gaan met mensen met een gehoorbeperking en hoe de signalen te herkennen. Locatie: Zevensprong, Mosoelstraat 20 te Hoogvliet. De bijeenkomst is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus graag aanmelden. Dit kan via email: yjacobsen@dock.nl of telefonisch bij Yolanda Jacobsen: 06 14304482.


Tentoonstelling poëziealbums

HOOGVLIET - Als eerste tentoonstelling en heropening na anderhalf jaar sluiting wegens corona is Historisch Hoogvliet op 25 september van start gegaan met de tentoonstelling ‘Dit album behoort aan mij, zolang ik hoop te leven' van start gegaan. De expositie bestaat uit circa 100 poëziealbums en vriendenboekjes en informatie over de geschiedenis ervan. Het oudste album dateert uit 1880, het jongste uit 2005. Het is een uniek inkijkje in de geschiedenis van vrienden en vriendinnen door de jaren heen. De tentoonstelling is te zien in het bezoekerscentrum aan de Overwolde 48 te Hoogvliet en is nog te zien van 14.00 tot 17.00 uur op zaterdagmiddag 16 en 30 oktober en 13 en 27 november. De toegang is gratis.