Laatste wandeling in Schiebroek (WiS)

Schiebroek - Op maandag 27 september wordt voor de 200e keer en tevens laatste keer de wekelijkse wandeling in Schiebroek (WiS) gehouden. Organisator Peter van Dalen stopt er mee. Na bijna 300 natuurexcursies te hebben gehouden, 250 wandelingen voor de landelijke Wandelpool te hebben georganiseerd en nu dus 200 keer Wandelen in Schiebroek (WiS), vindt hij het welletjes. Een opvolger is er nog niet gevonden dus is het aannemelijk dat de wandelingen niet zullen worden voortgezet. Nog één keer Wandelen in Schiebroek op maandag 27 september vanaf 13.30 uur op het Rododendronplein in Schiebroek. Deelname is gratis en de te lopen afstand is maximaal 10 km. Meer informatie bij Peter van Dalen: 06 21171640.


Rotterdam The Hague Airport krijgt een Burgermeetnet voor geluidsoverlast

Hillegersberg - Schiebroek - Binnenkort kunnen omwonenden van Rotterdam The Hague Airport met professionele ondersteuning zelf vliegtuiggeluid gaan meten. Dit is een belangrijke stap in de strijd die omwonenden al jaren voeren voor erkenning van de geluidsoverlast. De door het vliegveld gehanteerde modellen gaan steevast uit van minder geluid dan in werkelijkheid wordt ervaren. Metingen moeten meer duidelijkheid gaan verschaffen.
Al in februari 2019 werd op initiatief van GroenLinks in Provinciale Staten van Zuid-Holland een motie aangenomen met een voorstel voor een Burgermeetnet. Daarmee kunnen omwonenden van de luchthaven geluidsoverlast door het vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zelf meten. Ruim 2½ jaar verder is het dan zover: gedeputeerde de Zoete (CU-SGP) van Zuid-Holland en de Rotterdamse Wethouder Bokhove (GroenLinks) stellen budget beschikbaar om dit Burgermeetnet samen met bewoners op te zetten.
De GroenLinks fracties in Rotterdam en in de Provinciale Staten zijn verheugd dat het eindelijk zover is. Jeroen Postma (GroenLinks Rotterdam): “Te veel bewoners gaan gebukt onder geluidsoverlast van laag overkomende vliegtuigen. Goede, onafhankelijke metingen van geluid zijn een eerste stap om die overlast terug te dringen.”
Desgevraagd heeft ook de bewonersorganisatie BTV (Burgers Tegen Vliegtuigoverlast) positief gereageerd op de komst van het Burgermeetnet.