R.K. Begraafplaats St. Laurentius

Volgende week aandacht voor de andere groene oase in Crooswijk: R.K. Begraafplaats/Crematorium St. Laurentius aan de Nieuwe Crooswijkseweg.


Rondleiding Kralingen en Trompenburg

Kralingen - GILDE Rotterdam organiseert i.s.m. met Trompenburg Tuinen en Arboretum op dinsdag 5 oktober om 14.00 uur een rondleiding. Dit is een wandeling door een deel van de wijk Kralingen met zijn monumentale panden uit voorbije eeuwen en mooie, groene lanen, gecombineerd met een bezoek aan het Arboretum. De prijs van deze rondleiding is iets hoger omdat de toegang tot het  is inbegrepen. Vanwege het terrein is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Kosten: prijs per volwassene € 11,00, prijs per kind € 5,50. Rotterdampas is niet geldig. Verplicht aanmelden via: gilderotterdam.nl


Foto-expositie in hotel Slaak Rotterdam

Kralingen - Vanaf donderdag 30 september is in hotel The Slaak Rotterdam, ook bekend als het Slaakhuys, een foto-expositie te zien met foto's van Helmuth Tjemmes over Rotterdammers tijdens de wederopbouw. De nadruk ligt op foto’s uit de jaren vijftig en zestig uit Kralingen en Crooswijk, maar ook het centrum komt in beeld. Deze expositie is een activiteit van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk en het hotel. De expositie is te bekijken tijdens de kunstroute op 2 en 3 oktober en daarna nog zes weken.


Wandelen door Natuurpad de Esch

Kralingen - Op zondag 10 oktober organiseert GILDE Rotterdam om 14.00 uur een wandeling door het Natuurpad de Esch. Bij het voormalige Drinkwaterleidingbedrijf in Kralingen ligt de Kralingse Esch. In dit stukje Rotterdam is één van de laatste stukjes verwilderde natuur te vinden. Op het hier gestorte havenslib is in de loop der tijd een interessante flora en fauna ontstaan. Een gids vertelt er alles over. U wandelt over een graspad, dus wandelschoenen of laarzen zijn gewenst. Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Prijs per volwassene € 6,00, prijs per kind € 3,00. Houders Rotterdam-pas mogen per jaar 1 maal gratis mee.
Verplicht aanmelden via:
gilderotterdam.nl