Een zorg voor later

Charlois - 'Een zorg voor later' is een theatervoorstelling over zorgen voor je ouders in onze snel veranderende samenleving. Als je op leeftijd bent wil je natuurlijk een goed leven. Maar wie bepaalt wat goed is en wie zorgt ervoor? Jijzelf, familie, buren, vrienden, ‘de zorg’? Hoe doe je dat op een goede manier? 

De voorstelling van 'Wat we doen' (een theatergezelschap dat opereert vanuit de Afrikaanderwijk) bestaat uit de monoloog Yemma (naar het bekroonde boek van Mohammed Benzakour) over de zoon van een Marokkaanse moeder. én de documentaire Voyage en sol mayeur van filmmaker George Lazarevski waarin hij samen met zijn grootvader samen op reis is. 

Naast de voorstelling is er meer te beleven. Er is een fotoserie van Sanne Donders over bijzondere ‘zorgduo’s’, signeersessies met Mohammed Benzakour, live vlogs van bezoekers en een 'vervreemdende' eetervaring.

De voorstelling is woensdag 29 en donderdag 30 september vanaf 20.30 uur te zien in Theater Zuidplein. 

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website theaterzuidplein.nl.


'Tijd voor Avontuur' bij Scouting Metrogroep

Charlois - Zaterdag 2 oktober zal Scouting Metrogroep Rotterdam meedoen aan de landelijke scouting-actie 'Tijd voor Avontuur'. Van 13:00 tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de Korperweg 8. Je kan dan op ons terrein meedoen aan diverse activiteiten zoals: pionieren, marshmallows roosteren, reuzejenga of -mikado, knutselen en nog veel meer! Via de site www.tijd-voor-avontuur.nl/rotterdam kun iedereen van 6 tot 16 jaar zich aanmelden. Meedoen is gratis.


Kijk voor meer nieuws uit Rotterdam, voor foto's of ingezonden kopij op dehavenloods.nl!