Theater

Woe 29 sep.

WAT WE DOEN - Een zorg voor later

Een ontroerende theaterervaring in Theater Zuidplein over zorgen voor je ouders in onze snel veranderende samenleving. Als je op leeftijd bent wil je een goed leven. Maar wie bepaalt wat goed is en wie zorgt ervoor? Deze voorstelling bestaat uit de monoloog Yemma over een zoon van een Marokkaanse moeder en de documentaire Voyage en sol mayeur waarin George samen met zijn grootvader op reis gaat. Koop je kaartje op www.theaterzuidplein.nl. €17,50.

Film

Do 30 sep & vrij 1 okt.

Drive-In Bioscoop

Greenwheels, Pleinbioscoop en ss Rotterdam slaan de handen ineen voor een toffe samenwerking. Volgende week kun je namelijk naar een drive-in bioscoop op het terrein van ss Rotterdam, met een deelauto van Greenwheels. Met uitzicht over de Rotterdamse skyline geniet je van de film Little Miss Sunshine. Boek je deelauto via www.greenwheels.nl. €25 per auto.

Festival

Za 2 okt.

TOFFLER FESTIVAL

Na anderhalf jaar is er dan eindelijk licht aan het einde van de tunnel en mogen we weer dansen in het park. Om dit groots te vieren organiseert Toffler een speciale editie van Toffler Festival in het Roel Langerakpark met een line-up vol techno- en house dj's. Van Reinier Zonneveld en Enrico Sangiuliano tot Mirella Kroes en Benny Rodrigues. Kijk voor meer info op www.tofflerfestival.nl. Vanaf €51,50.

Expo

Zo 5 sep 2021 t/m Za 27 mrt 2022.

De architectuur van een wondere wereld

In deze tentoonstelling De architectuur van een wondere wereld gaat curator Saskia van Stein in op de actuele maatschappelijke en culturele impact van Walt Disney. Je bewondert er werk van kunstenaren die zich lieten inspireren door Disney en je ervaart hoe Disney ons zelfbeeld beïnvloed en het beeld dat wij hebben van onze omgeving. Check www.hetnieuweinstituut.nl voor meer info. Vanaf €7.