Leden en belangstellenden die gelijk mee repeteren in de repetitieruimte aan de Van Bassenstraat. Foto: Annemarie van der Ploeg
Leden en belangstellenden die gelijk mee repeteren in de repetitieruimte aan de Van Bassenstraat. Foto: Annemarie van der Ploeg

Het DKP-popkoor is weer begonnen!

Prins Alexander - Vanwege de corona maatregelen hebben koren niet kunnen repeteren maar inmiddels is dat weer mogelijk. Ook het DKP-popkoor (De Kleine Prins popkoor) is begonnen met de repetities.

Door Annemarie van der Ploeg

Er wordt elke woensdagavond van 20.00-21.30 uur gerepeteerd op de Daltonlocatie aan de Van Bassenstraat 19-21. Nieuwe leden zijn van harte welkom. De zeer ervaren zangcoach/dirigent van het koor is Charles Vermeer. 

Dit koor wordt gevormd door ouders, verzorgers n grootouders van leerlingen van de twee locaties van De Kleine Prins, maar is nu ook opengesteld voor iedereen uit de wijken Prinsenland en Lageland, maar ook voor iemand buiten deze wijk die je kent. Iedereen kan zingen. Het is heerlijk om te doen en bovendien verhoogt het je weerstand. Het kan en mag weer. Het gebouw waar we repeteren, wordt goed geventileerd.”

Laagdrempelig

Het koor heeft een heel laagdrempelig zangsysteem. Charles: "We zingen songs van onder andere Earth Wind & Fire, The Beatles, ABBA, Robin Williams maar ook van Marco Borsato, dus heel afwisselend. De begeleiding is met MP-3's. Je logt na inschrijving thuis in op de website, waarop je een lijst met liedjes van het DKP-koor ziet. Alle partijen staan erop, kun je uitkiezen en dan downloaden. Zo kun je door daar goed naar te luisteren je eigen partij instuderen en de tekst ervan uitprinten. Je hoeft beslist geen ervaring met zang te hebben om in een koor te zingen. Thuis oefenen is al repeteren."
Op woensdagavond kunnen de koorleden gelijk gaan zingen en dat vinden zij juist zo leuk. Op de repetitieavond wordt dus veel gezongen en weinig geoefend. "Ik nodig iedereen uit dit te beleven. "Kom eens luisteren", besluit Charles. "Het is echt vreselijk leuk!"
Meer info over het koor op cvzi.nl.