Tourtest en -quiz op vo-scholen

ROTTERDAM – Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen de komende weken kun skills testen op de racefiets. In een speciaal ingerichte truck fietsen ze in groepjes virtueel het parcours dat de profrenners tijdens de Tour de France gaan rijden als Rotterdam in 2024 of 2025 weer een Grand Départ krijgt.

Terwijl klasgenoten fietsen, speelt de rest van de klas een Tour de France quiz met sportieve vragen. De winnende Rotterdamse klas wordt in december gehuldigd tijdens de zesdaagse in Ahoy.


Eerste thuisduel basketballers 

ROTTERDAM – De mannen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball spelen zondag 26 september om 14.30 uur voor eigen publiek de eerste wedstrijd van een nieuwe, Belgisch-Nederlandse competitie. 

In de eerste fase van de BNXT League wordt gespeeld tegen clubs uit eigen land. Daarna strijden de clubs in een Belgisch-Nederlandse Elite Gold (top vijf van elk land) en in een Elite Silver en volgen aparte play-offs om de landstitel en overall BNXT play-offs.

Feyenoord Basketball heeft kort voor de competitiestart nog enkele nieuwe Amerikanen gecontracteerd. De eerste tegenstander in Topsportcentrum Rotterdam is Aris Leeuwarden. Kaarten zijn alleen via de website te bestellen (coronapas noodzakelijk).


Snelwiek 80 jaar

ROTTERDAM – Handbalvereniging Snelwiek bestaat vrijdag 1 oktober precies tachtig jaar. Het lustrum wordt zaterdag 2 oktober gevierd met een feestavond. In de twaalf maanden erna volgen er meer festiviteiten, zoals een 24 uurs-handbalactiviteit en een reünie.