Elke wijk krijgt een wijkhub.
Elke wijk krijgt een wijkhub. Gemeente Rotterdam

Straks telt Rotterdam wijkraden in plaats van gebiedscommissies, 39 worden het er

Algemeen 2.643 keer gelezen

Rotterdam - De gebiedscommissies verdwijnen. Rotterdam krijgt 39 wijkraden. Daarin beslissen wijkraadsleden over de kwesties die in hun wijk spelen. Wijkbewoners kiezen deze wijkraadsleden zelf. Elke Rotterdammer van 16 jaar en ouder kan zich verkiesbaar stellen. Wijk aan Zet gaat van start vanaf de verkiezingen van 16 maart 2022. Doel is dat de komende twee jaar elke wijk een eigen hub krijgt waar mensen binnen kunnen lopen om mee te praten over hun directe omgeving; een paar wijken hebben er al één. 

Wil je weten welke wijkraad straks over jouw wijk gaat praten? Dat kun je op dit kaartje handig zien.

Ook los van de wijkraad kunnen Rotterdammers hun stem laten horen. Via het digitale platform Mijn.Rotterdam.nl kan iedereen meepraten, initiatieven indienen én meestemmen over subsidies voor bewonersinitiatieven. Vier wijken oefenen vanaf deze maand met het platform: Crooswijk, Hillegersberg-Schiebroek, Katendrecht-Wilhelminapier en Het Lage Land. Na de verkiezingen komt Mijn.Rotterdam beschikbaar voor alle Rotterdammers.

In maart 2022 zijn de verkiezingen voor de wijkraad, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen, Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden als kandidaat-wijkraadslid? Stuur dan een mail aan wijkaanzet@rotterdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant