Bedrijventerrein Overhoeken III
Bedrijventerrein Overhoeken III

Bedrijventerrein Overhoeken III beloond voor werken aan betere veiligheid

Zakelijk 6 keer gelezen

Albrandswaard - Bedrijventerrein Overhoeken III in de gemeente Albrandswaard heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken behaald. Dit keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Ondernemers hebben met gemeente, politie, brandweer en de ondernemersvereniging Initiatief Voor Overhoeken Rhoon (IVOR) afspraken gemaakt om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. MKB-Nederland beloonde deze inzet met het KVO-B-certificaat.

Veilige bedrijfsomgeving

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen.

Schoon, heel en veilig

Binnen het project KVO-B worden door de ondernemers van Overhoeken III bijeenkomsten gehouden over ‘schoon, heel en veilig’. Er zijn afspraken gemaakt over beter toezicht door politie en beveiliging, de panden zijn beter verlicht en er zijn camera’s geplaatst. Verder is de groenvoorziening en de straatverlichting verbeterd.

In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-B-methode.

Uit de krant