Afbeelding

Restaurant APARTT introduceert gezonde bouillon fondue in Nederland

Zakelijk 16 keer gelezen

Terwijl de hippe hamburgerzaken en industriële kip toko’s je tegenwoordig om de oren vliegen, brengt restaurant APARTT deze koude maanden de authentieke fondue weer terug naar Nederland. “Het viel mij op dat je tegenwoordig bijna op geen enkele plek ouderwets kunt fonduen. En wat is er nu leuker dan aanschuiven voor een lange en gezellige fondue sessie tijdens deze koude dagen?” Vertelt eigenaar Roy. Naast de traditionele bouillonfondue kunnen bezoekers ook kiezen voor verschillende soorten kaasfondues.

Gezond fonduen in bouillon
Zoals de naam al doet vermoeden beschikt de keuken van APARTT over gerechten die niet vanzelfsprekend zijn. Verschillende smaken kaas- en bouillon fondue sieren het menu. Bij fonduen in bouillon wordt groenten, vlees of vis gegaard in een pannetje smaakvolle bouillon. Doordat er geen boter of olie gebruikt wordt blijft de pure smaak van het product goed bewaard en is het ook nog eens een stuk gezonder. Naast de bouillonfondue kun je bij APARTT ook aanschuiven voor traditionele kaasfondue waarbij een stukje brood of groente in een pannetje met gesmolten Emmenthaler, Mozzarella of blauwe kaas wordt gedoopt. “Met z’n tweetjes, in een klein of groot gezelschap, fonduen is altijd leuk en gezellig!” aldus Roy.

Steak on the stone
Liefhebbers van het bourgondische leven komen bij APARTT niets te kort. Naast de verschillende smaken fondues staat er nóg een apart gerecht op de kaart: steak on the stone. Bij dit gerecht wordt een Zuid-Amerikaanse steak geserveerd op een 400? verwarmde steen. Het vlees wordt gegaard op zeezout en in één stuk opgediend, hierdoor blijft de steak puur en mals van smaak.

APARTT
Terwijl de stad voorbij raast is het in de Oude Haven bij APARTT goed toeven, midden in het bonkende hart van de maasstad wordt APARTT omringd door Rotterdams merkwaardigste gebouwen. Het restaurant is pal onder de kubuswoningen gevestigd. Gasten kijken uit op het imposante levenswerk van architect Rem Koolhaas: de Markthal. Het uitzicht vanuit de achterzijde van het restaurant neemt je terug naar een nostalgische tijd en kijkt uit op het in 1898 gebouwde Witte Huis.

APARTT Rotterdam                                        
Blaak 4                                                                
3011 TA Rotterdam        

Openingstijden:
Ma t/m do en zo: 16:00 – 01:00 uur        
Vr en za:         16:00 – 02:00 uur
Vanaf maart ook geopend tijdens de lunch                                        
Website: http://apartt.nl/
Social media: https://www.facebook.com/Apartt-SteaksFondue-266230650124913/?fref=tsEmail: info@apartt.nl

Uit de krant